Kanaal overzwemmen voor vluchtelingen

Archiefbeeld: Zwemmende man
thinkstock Archiefbeeld: Zwemmende man
Vier Belgische jongeren proberen deze maand al zwemmend het Kanaal over te steken om geld in te zamelen voor de vluchtelingenorganisatie Refugees Welcome. Ze hopen met die uitdaging, waarbij ze elkaar om beurten zullen aflossen, zowat 20.000 euro binnen te halen.

De vier studenten waren op het idee gekomen nadat ze een bezoek hadden gebracht aan de vluchtelingenorganisatie. Daarom startten ze hun vereniging 'Carpe Marem'. Ze zullen ergens tussen 15 en 21 juli aan hun zwemopdracht beginnen. De exacte startdatum is afhankelijk van de precieze zwem- en weersomstandigheden.

Het Engelse Norfolk vormt het beginpunt van de tocht. Het is de bedoeling dat er na 35 kilometer zwemmen uiteindelijk in Frankrijk wordt aangekomen, op een strand in Cap Gris-Nez. De vier zullen zich daarbij laten bijstaan door de Channel Swimming Association, die ook nagaat of de regels wel gevolgd worden.

"Het is een grote uitdaging op sportief en op menselijk vlak, maar ook het vooropgestelde bedrag is ambitieus. Wat er ook gebeurt, of we nu slagen of falen, we zullen hier een enorme voldoening uithalen", zegt Maxime Defour, een van de deelnemers.

Voorlopig hebben de vier al 8.500 euro ingezameld.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.