Jambon: "N-VA zal zich verzetten tegen opvangcentrum aan Brussel-Noord"

photo_news
N-VA zal zich binnen het Overlegcomité verzetten tegen de mogelijke oprichting van een opvangcentrum voor migranten aan Brussel-Noord zoals Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) heeft voorgesteld. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) vanochtend gezegd op de RTBF-radio.

Brussels minister-president Vervoort stelde afgelopen vrijdag aan zijn regering voor 500.000 euro vrij te maken voor de oprichting van een opvangcentum voor migranten. Er is echter nog geen formeel akkoord over de kwestie binnen de Brusselse regering. Vervoort voegde er wel aan toe dat het federale niveau zijn verantwoordelijkheid moet nemen.

"Het voorstel van Vervoort is niet erg intelligent. Het zijn telkens de partijen die de mond vol hebben van samenwerkingsfederalisme die eenzijdig zaken beslissen die ingaan tegen het beleid van de federale regering. Ik hoop dat Vervoort het nog niet op de tafel van de Brusselse regering heeft gelegd, want daarna zal het op de tafel van het Overlegcomité belanden en daar zullen we ons verzetten", aldus Jambon.

Het zijn telkens de partijen die de mond vol hebben van samenwerkingsfederalisme die eenzijdig zaken beslissen die ingaan tegen het beleid van de federale regering

Jan Jambon (N-VA)23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc bolders

  Uiteindelijk dan Jan krommentak als GB geen lid wil zijn van de EU en die groep wil daarheen hoeven wij als EU ze niet tegen te houden in afwachting kunnen we wel menselijk opvangen. Het is niet onze keuze dat GB geen paspoortplicht wil invoeren, heel deze problematiek wordt veroorzaakt door GB ,alle lasten zijn voor de EU landen. Dit is niet aanvaardbaar.

 • JAN krommentak

  Er zijn hier nog steeds mensen die het blijkbaar niet begrijpen mensen die hier niet willen zijn vragen hier geen asiel aan want zij willen naar een andere plaats gaan dus kunnen zij niet geholpen worden met bed ,bad ,brood nee zij vormen een probleem want zij klimmen in vrachtwagens brengen vernielingen aan en doen alles om te overleven met alle gevolgen dat dat met zich meebrengt wij kunnen deze mensen niet bieden wat zij wensen want GB laat deze mensen niet toe

 • marc bolders

  NVA ontzegt mensen dus elke vorm van elimentaire menselijkheid, onderdak voeding en verzorging en dat alleen om zijn uiterst rechtse kiezers bij de NVA les te houden. Dat ge naar foute feestjes gaat is verwerpelijk dat ge menselijke miserie gebruikt voor platvloers politiek winstbejag is echt de wansmaak voorbij. De wettelijke kanalen gebruiken voor migranten wil niet zeggen dat ge onmenselijk moet zijn.

 • Tom Faes

  Rustig blijven freddy, de Jambon die een Brasschaatse gangster laat participeren bij Van Overtveldt , de Theo die communiceert dat hij 42 vluchtelingen terugstuurt en zwijgt over de 220 die hij met het vliegtuig laat ophalen . Dat beste fredddy is de dubbele moraal van de nva . Nooit meer nva;

 • Frans Peeters

  Als ze weigeren om hier asiel aan te vragen omdat ze naar Engeland willen zou ik ze op een vliegtuig zetten naar hun land van herkomst, maar neen, ze zijn illegaal en stellen dan nog eisen.