Italië beschuldigt Malta van doorsturen bootvluchtelingen: meer dan 200 migranten aangekomen in Sicilië

Archieffoto. De Italiaanse Binnenlandminister Matteo Salvini beschuldigt Malta er opnieuw van bootvluchtelingen naar Italië door te sturen.
REUTERS Archieffoto. De Italiaanse Binnenlandminister Matteo Salvini beschuldigt Malta er opnieuw van bootvluchtelingen naar Italië door te sturen.
Op Sicilië zijn gisterenavond meer dan tweehonderd migranten aangekomen die volgens de Italiaanse regering eigenlijk door de Maltese kustwacht hadden moeten worden gered. Onder de 236 opvarenden waren er vijf baby's, zeven kinderen en bijna vijftig vrouwen. Dat meldt het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

De meeste opvarenden komen uit Eritrea, waar een uiterst repressief regime aan de macht is. Een Tunesiër en Libiër zouden de kapiteins geweest zijn van het schip en worden waarschijnlijk beschuldigd van mensensmokkel. Enkel de vrouwen en minderjarigen kregen toelating om van boord te gaan.

Binnenlandminister Matteo Salvini, van de uiterst rechtse Lega, beschuldigt Malta er opnieuw van bootvluchtelingen naar Italië te sturen. Malta coördineert de hulp wel, maar stuurt migranten vervolgens naar Italië, zegt Salvini. Een Maltese patrouilleboot heeft een rubberboot met 150 à 200 migranten in de Middellandse Zee in de steek gelaten en laten doorvaren naar Italië.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • diane colman

  Het is toch een gevaarlijk volkje te meer daar ze niets te verliezen hebben en daar zouden wij de gevolgen kunnen van dragen als ze worden binnengelaten. Ben daar niet gerust in....

 • jos robben

  onmiddellijk terug sturen naar Noord Afrika

 • Hedwig Jacobs

  99% van die boten zinken op 100 meter van de kust, zijn die zo geprogrammeerd? En van waar blijven al die boten komen, de meeste zijn gezonken en geen enkele wordt aan de ketting gelegd.

 • Danny Jean

  Zolang de ferrys hen blijven overzetten zullen deze sukkelaars in gammele bootjes stappen. En ondertussen weten ze ook dat je best zegt dat je uit Eritrea komt. Alsof inwoners uit het armste land ter wereld de centen hebben om de mensensmokkelaars te betalen!!!

 • gilberte Vergaelen

  Enkele maanden kwamen er niets dan mannen toe. Nu paaien ze ons met te zeggen zoveel baby's, kinderen en vrouwen. Stuur ze terug en grenzen dicht. Vol is vol!!