Ga naar de mobiele website
^ Top

Honderden U2-fans tekenen petitie van Amnesty International

Amnesty International mocht voor de start van het U2-concert deze avond aan de wachtende menigte hun handtekening vragen voor de petitie.
Reporters / QUINET Amnesty International mocht voor de start van het U2-concert deze avond aan de wachtende menigte hun handtekening vragen voor de petitie.
Amnesty International heeft honderden handtekeningen verzameld voor een petitie die betere reddingsacties voor mensen in nood op de Middellandse Zee eist. Het is een gewoonte dat Amnesty voor een concert van U2 actie mag voeren.

De petitie staat al zo'n twee weken online en werd ondertussen door meer dan 10.000 mensen ondertekend. "De actie aan het Koning Boudewijnstadion heeft voor honderden bijkomende handtekeningen gezorgd van de U2-fans", zegt Wies De Graeve, directeur van Amnesty International Vlaanderen. Het Amnesty-team deelde ook pins uit met de hashtag #JeSuisHumain aan de concertgangers.

Dodentol blijft stijgen
De online petitie richt zich rechtstreeks tot premier Charles Michel (MR) en wil onder de aandacht brengen dat 2016 vooralsnog het dodelijkste jaar was voor vluchtelingen en andere migranten die de Middellandse Zee probeerden over te steken. Meer dan 4.500 mannen, vrouwen en kinderen verdronken of verdwenen tijdens hun overtocht. In 2017 blijft de dodentol stijgen. Ondanks deze tragedie hebben Europese overheden ervoor gekozen om minder patrouilleboten de zee op te sturen.

Amnesty International vraagt aan de leiders van de Europese Unie meer inspanningen te leveren om mensen te redden van de verdrinkingsdood op de Middellandse Zee.
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Rigobert Deleu

  Halve waarheden vertellen en op een concert handtekeningen schooien . Amnesty dat heet dan goedkoop ronselen . Jullie gaan uw doel voorbij en houden jullie bezig met populistisch en melig vertoon . Het begint een vast ritueel te worden voor sociale organisaties , kijk maar naar AZG . Amnesty zou zich beter bezig houden met de politieke situatie on de landen van herkomst van die vluchtelingen want daar zit het probleem . Niet hier.

 • Pascal Bastiaens

  Niks op tegen tegen die reddingsacties als ze dan wel afgezet worden in de dichtsbijzijnde haven...wat bij deze libische havens zijn...anders zijn het geen reddinsacties maar taxidiensten...en o ja, voor zowel amnesty als azg heb ik mijn domiciliering opgezegd...dit is niet waar ik voor betaal, en dit is niet het doel van deze organisaties. Wat heeft dit te maken met het opkomen voor mensen die ten onrechte gearresteerd zijn of het verzorgen van mensen in arme landen?

 • . .

  Belachelijk en discriminerend die pin! Spring mee op de progressieve trein of je wordt gestigmatiseerd

 • Jakke Troost

  Ik heb altijd al bewondering gehad voor organisaties als Amnesty international maar geef ze in deze zaak toch ongelijk. Men zou zich beter bezig houden met sensibilisering in die landen waar mensen wordt wijsgemaakt dat Europa het paradijs is en op die manier het aanzuigeffect verminderen.

 • philippe dierickx

  Wanneer gaat die hypocriet van bono zijn fortuin eens wegschenken aan goede doelen. Lafaard.

Meld een bug