Gesponsorde inhoud

Honderden migranten gered voor de kust van Spanje

(Archieffoto)
getty (Archieffoto)
Bij reddingsoperaties voor de kust van Spanje zijn maar liefst 769 migranten gered. Dat melden Spaanse media. De migranten zijn naar het vasteland van Spanje gebracht. Een containerschip van de Deense reder Maersk Line heeft dan weer 113 migranten gered voor de kust in het zuiden van Italië, zo liet een woordvoerder van Maersk Line weten. Het schip wacht nog steeds op instructies van de Italiaanse autoriteiten over wat het verder moet doen. 

Honderden migranten probeerden vanochtend in zo'n twintig boten de Spaanse kust te bereiken. De Spaanse kustwacht kwam daarop direct in actie en bracht de opvarenden naar de havens van Tarifa en Barbate. Onder hen waren ook kinderen en baby's.

In de Straat van Gibraltar werden 298 mensen uit zee gehaald. In de Middellandse Zee tussen het zuiden van Spanje en het noorden van Marokko werden 342 migranten aan boord gehesen, en bij 129 was dat het geval voor de kust van de Canarische Eilanden, in de Atlantische Oceaan. 

(Lees verder onder de tweet)

Noodsignaal

Een containerschip van Maersk Line heeft dan weer 113 migranten gered voor de kust in het zuiden van Italië, zegt een woordvoerder van de Deense reder. Het schip bevindt zich voor de kust van de stad Pozzallo op Sicilië en wacht op instructies van de Italiaanse autoriteiten over wat het verder moet doen.

De migranten werden gisteren gered nadat het schip 's morgens een noodsignaal had ontvangen, zegt de woordvoerder. Intussen wacht het reddingsschip Lifeline van de Duitse hulporganisatie Mission Lifeline vandaag in internationale wateren nog altijd op een diplomatieke oplossing en bevoorrading voor de zo'n 230 migranten aan boord. 

Net als bij de Aquarius, het schip dat uiteindelijk in de haven van Valencia terechtkon, wijzen Italië en Malta de verantwoordelijkheid voor de Lifeline af.

(Lees verder onder de foto)

AFP

Asieltop

De reddingsacties vallen samen met een bijeenkomst van de Spaanse premier Pedro Sanchez met president Emmanuel Macron vandaag in Parijs. De twee spreken daar onder andere over migratie. Morgen en komende week gaat het gesprek verder in Brussel, waar regeringsleiders uit de EU over het asielprobleem zullen praten.

De aanhoudende stroom migranten leidde de afgelopen tijd tot talloze politieke discussies. Italië en Malta besloten recentelijk om schepen met bootvluchtelingen te weigeren en in Duitsland geraakt de regering het niet eens over het al dan niet sluiten van de grenzen. Een Europese oplossing zou volgens bondskanselier Angela Merkel een betere oplossing zijn.
59 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Paul Peelos

  En telkens ter illustratie een poserende huilende zwarte Afrikaan. Ik denk dat er voor deze mensen in Europa inderdaad een job is weggelegd. In de politiek of bij het theater.

 • Jose Van Hauwaert

  Yves Verhaert. U verdraait de cijfers beste man, op de 100 'vluchtelingen, komen er maar 2 uit oorlogsgebied, en niet omgekeerd zoals u beweert.

 • Juliaan Van Reeth

  @Linda Strijbos: niemand belet jou om ze te gaan oppikken en daarna onderdak, kost en inwoon te geven in je eigen huis. Maar kom achteraf niet klagen als het verkeerd afloopt.

 • Fredien Vandervekens

  Geruststellend nieuws voor de "bekommerde" familie's op het thuisfront. En we brengen ze ook weer "thuis", lieve mama !

 • Gilbert Vermeersch

  Spanje met de nieuwe premier heet ze welkom, hij vraagt, zo goed als zeker, om problemen..