Griekse kustwacht redt opnieuw honderden migranten uit zee

Vluchtelingen die gisteren veilig en wel arriveerden op Lesbos reageerden erg emotioneel.
REUTERS Vluchtelingen die gisteren veilig en wel arriveerden op Lesbos reageerden erg emotioneel.
De Griekse kustwacht heeft de voorbije 24 uur voor de eilanden Lesbos, Samos en Kos 259 migranten uit zee gered. Dat deelde de kustwacht vandaag mee. In de voormiddag werden aan boord van twee veerboten ruim 2.600 migranten van het eiland Lesbos naar Piraeus gebracht. Bijna alle door journalisten bevraagde migranten vertelden dat ze verder naar West-Europa willen reizen.

Athene opende gisteren een leegstaande hal van de Olympische Spelen van 2004 en bracht er 800 mensen onder. In de komende weken zullen op enkele eilanden in de Egeïsche Zee met de hulp van de EU zogeheten hotspots voor de registratie van migranten ingericht worden, luidde het in kringen van de kustwacht.

Door het slechte weer zijn er de voorbije dagen duidelijk minder migranten op de Egeïsche eilanden aangekomen. "We hebben deze week circa 60 procent minder vluchtelingen gehad", zei een officier van de kustwacht op het eiland Chios.

Een vluchteling valt neer om te bidden nadat hij en verschillende anderen het Griekse eiland Lesbos veilig wisten te bereiken.
AP Een vluchteling valt neer om te bidden nadat hij en verschillende anderen het Griekse eiland Lesbos veilig wisten te bereiken.
REUTERS