Franse autoriteiten ontruimen vluchtelingenkamp nabij Duinkerke

AFP
De Franse autoriteiten evacueerden vandaag een geïmproviseerd kamp met honderden migranten in de buurt van Duinkerke, waar schepen richting Groot-Brittannië vertrekken. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb gezegd.

In de regio van Grande Synthe was zich een migrantenkamp aan het vormen, aldus Collomb aan radiozender RMC. "We wilde niet dat dat gebeurde, zodat de regio zich kan herstellen en zich economisch kan ontwikkelen", zei hij.

Volgens een woordvoerster van de plaatselijke autoriteiten waren er in de vroege namiddag al 434 migranten geëvacueerd. Ze werden naar opvangplekken gestuurd, waar de autoriteiten hun situatie zullen onderzoeken.

De evacuatie, waaraan ongeveer 200 politieagenten deelnamen, is rustig verlopen.

Overdreven gebruik van geweld

Honderden migranten zijn de afgelopen jaren naar de havensteden aan het Kanaal zoals Duinkerke getrokken, in de hoop de oversteek naar Groot-Brittannië te kunnen maken.

In 2016 ontmantelden de autoriteiten in havenstad Calais ook al de beruchte "Jungle", een kamp waar ongeveer 6.000 migranten verbleven.

Sindsdien probeert de politie snel op te treden om de opmars van dergelijke kampen tegen te houden. Volgens mensenrechtenorganisaties zou dat in bepaalde gevallen gepaard gaan met een overdreven gebruik van geweld en het vernietigen van de bezittingen van migranten.

AFP
AFP
AFP
AFP14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Verhelst Daniella

  Eerst binnen laten en dan de miserie bende onbekwame paljassen

 • Wil Gils

  En het zijn allemaal mannen

 • Giovi Michèle

  Engeland betaald grof geld aan frankrijk voor de grensbewaking... Voor de rest werkt engeland precies nie zo goed samen e met europa? Tegendraads ja. Eerst creëren ze de oorlog ginds en dan laten ze oorlogsvluchtelingen bij ins stranden hhhh

 • Marc Baeyens

  Close ziet al uit naar de volgende toestroom in zijn parken van Brussel.

 • Johan De Smet

  alé de zoveelste keer