Ga naar de mobiele website
^ Top

Francken: "Migranten in Maximiliaanpark desnoods opsluiten en land uitzetten"

Het Brusselse Maximiliaanpark wordt opnieuw overspoeld door migranten. Zo'n 300 vluchtelingen verblijven momenteel in het park. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) dreigt ermee de vluchtelingen desnoods op te sluiten en ons land uit te wijzen. Dat heeft hij vanavond gezegd in VTM NIEUWS.

Vrijdag meldde plaatsvervangend Schaarbeeks burgemeester Bernard Guillaume (MR) dat er een tijdelijk pre-opvangcentrum komt om de migranten op te vangen. Maar dat stuitte op verzet van Francken. Ook partijgenoot en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon maakte duidelijk dat het niet de bedoeling is dat er zo'n pre-opvangcentrum komt.

De meeste vluchtelingen in het Maximilaanpark willen geen asiel aanvragen in ons land, maar hebben het Verenigd Koninkrijk als eindbestemming. Francken dreigt er nu mee desnoods de migranten op te sluiten en naar hun land terug te sturen. "Ik geef geen opvang aan illegale migranten", benadrukt hij in VTM NIEUWS.

BELGA98 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Claudio Deroma

  Voet bij stuk houden! Niet plooien !

 • D Weetniet

  Lang leve Theo francken

 • M Baert

  Groot gelijk. Lijkt wel dat men hier effekes op vakantie komt om dan verder door te reizen. En men zou dan nog een all in formule willen voor deze gasten.

 • Yfjr

  Sommigen reageren hier met harteloos!, maar zei zullen ook de eerste zijn als er ooit aan ons pensioentje waar we 45 jaar voor gewerkt hebben geraakt wordt !men mag niet vergeten dat dit allemaal verschrikkelijk veel geld kost!, en wie moet dit betalen denk je!.

 • Staf Vandoorne van pierre de garde

  Het blijft dank zij naïevelingen maar duren

Meld een bug