Ga naar de mobiele website
^ Top

Extreemrechtse activisten doen zich voor als politie om vluchtelingen aan te vallen en te beroven in Calais

Franse agent en een jonge migrant die zich probeerde te verstoppen in een vrachtwagen richting Engeland, in juni vorig jaar.
AFP Franse agent en een jonge migrant die zich probeerde te verstoppen in een vrachtwagen richting Engeland, in juni vorig jaar.
Extreemrechtse activisten hebben bekend dat ze zich als agenten hebben uitgegeven om vluchtelingen aan te vallen en te beroven. De vijf mannen, tussen 19 en 24 jaar oud, werden woensdag gearresteerd en legden vandaag bekentenissen af. Eén van hen is de oprichter van een antimigrantenbeweging, de anderen organiseren protestacties. Vandaag werden 14 extreemrechtse actievoerders in Calais gearresteerd.

De bende pleegde zeven aanvallen op vluchtelingen. Daarbij vormden ze, gewapend met metalen staven, een menselijk cordon om vluchtelingen te onderscheppen die probeerden aan boord van vrachtwagens te raken die de kanaaltunnel binnenreden. Dat meldt iTele.

De mannen eisten geld en stalen cash geld en mobiele telefoons ter waarde van naar schatting 4.000 euro. Wanneer iemand probeerde tussenbeide te komen, riepen ze "police!".

De mannen hebben bekend dat ze de aanvallen en de diefstallen hebben gepleegd en bekenden ook zich als agenten te hebben voorgedaan. De vijf wachten op hun rechtszaak in Boulogne-sur-Mer.

Vandaag blokkeerden extreemrechtse manifestanten bruggen die van het vluchtelingenkamp in Calais naar het stadscentrum leiden. Ze stelden daarbij Europa te verdedigen tegen een "migranteninvasie". Leden van de groepering Génération Identitaire verbrandden autobanden en raakten slaags met de politie nadat ze barricades hadden opgetrokken. Daarop hingen slogans als 'Go Home' en 'No way'. Veertien manifestanten werden gearresteerd en één voertuig in beslag genoemen.

Meer over


Meld een bug