Eurotunnel zet terreinen onder water om migranten tegen te houden

REUTERS
Na de massale ontbossing, nu de overstroming van de terreinen. Eurotunnel grijpt naar de grote middelen om de strijd tegen de clandestiene immigratie te winnen.

Het treinverkeer kwam al meermaals in de problemen door een massale bestorming door asielzoekers van de terminal in Calais. Draconische maatregelen moeten dit nu verhinderen en de tunnel beschermen.

In september ging 103 hectare vegetatie tegen de vlakte in naam van de veiligheid. De bomen moesten plaatsruimen om camerabewaking te installeren en de vluchtelingen geen kans te geven om zich te verstoppen.

Nu heeft Eurotunnel als bijkomende maatregel letterlijk de sluizen opengezet. "De tunnel is gebouwd op een moerassig stuk land", legt de woordvoerder van de uitbater van de Kanaaltunnel uit. "Sinds de constructie is er ook een drainagesysteem in werking. We hebben daarvan gebruik gemaakt om een barrière van water op te trekken. Het is een natuurlijk obstakel dat vluchtelingen moet verhinderen om over de hekken te klimmen en onze terreinen te betreden."

Zo hebben zich nu twee kleinere meren gevormd. Beelden van de ondergelopen terreinen kan u bekijken op de website van de Franse krant La Voix du Nord of in onderstaande video.