Ga naar de mobiele website
^ Top

Europa huurt huizen voor vluchtelingen in Griekenland

Vluchtelingen in de rij voor een voedselbedeling in het Moria vluchtelingenkamp op het eiland Lesbos.
REUTERS Vluchtelingen in de rij voor een voedselbedeling in het Moria vluchtelingenkamp op het eiland Lesbos.
In Griekenland worden 22.000 huurwoningen beschikbaar gesteld voor 30.000 vluchtelingen. De Europese Commissie trekt 93,5 miljoen euro uit om de vluchtelingen nog dit jaar uit de opvangkampen te halen, maakte ze vandaag in Brussel bekend.

EU-commissaris Christos Stylianides (Humanitaire Hulp): "Dit is het begin van een nieuw hoofdstuk in het leven van de vluchtelingen. Dit project is erop gericht ze onder te brengen in normale woningen. Zo kunnen ze een veiliger en gewoner leven leiden."

Twintigduizend woningen worden op het vasteland gehuurd, de rest op de Griekse eilanden. Het project loopt in samenwerking met het VN-vluchtelingenagentschap UNCHR.

De commissie keurde vandaag in totaal voor 209 miljoen euro goed aan nieuwe noodhulpprojecten in Griekenland. Er gaat 57,6 miljoen euro naar asielzoekers en vluchtelingen om zelf basisbehoeften als voedsel en medicijnen te kopen. Ze krijgen daarvoor, afhankelijk van de gezinssamenstelling, maandelijks een vast bedrag. Ook is er geld voor gezondheidszorg, psychosociale bijstand en onderwijs.

Meer over5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • vandekempen las campinas

  ik wil ook een huis in griekenland, kan ik dan op vakantie gaan.

 • Jack Dereder

  Pierre, we geven gewoon een fractie terug van wat we daar weggehaald hebben tijdens 100den jaren kolonisatie . Geen OCMW maar terugbetaling van onze leningen. Onze vorige generaties hebben daar miljarden weggehaald.

 • Daniel collier

  Hopla,die krijgen alles in hun schoot geworpen.

 • Pierre DG

  Sorry, maar dit is er over, waarom moeten wij opdraaien als ocmw voor heel de wereld?

 • Nik Thans

  In Griekenland en Italië komen hoofdzakelijk economische vluchtelingen aan. Snel een triage maken, echte oorlogsvluchetingen huisvesten tot het conflict in hun land is opgelost en de economische vluchtelingen zo snel mogelijk terugsturen. Alleen op die manier kan men deze waanzin stoppen.

Meld een bug