Duitse christendemocratische partijen akkoord over immigratie-plafond

Duits bondskanselier Angela Merkel (CDU) naast Horst Seehofer, de voorzitter van de Beierse zusterpartij CSU.
epa Duits bondskanselier Angela Merkel (CDU) naast Horst Seehofer, de voorzitter van de Beierse zusterpartij CSU.
De Duitse christendemocratische partij CDU van kanselier Angela Merkel en haar Beierse zusterpartij CSU zijn het zondag na een jarenlang intern touwtrekken eens geworden over een plafond voor de immigratie, zo heeft het Duitse persbureau DPA vernomen in kringen van de onderhandelaars van beide partijen om tot een gezamenlijke lijn in de toekomstige coalitiebesprekingen te komen.

Bedoeling zou zijn dat Duitsland dit jaar niet meer dan 200.000 mensen om humanitaire redenen zal opnemen.

Bij de jongste verkiezingen bleef de combinatie CDU/CSU wel de sterkste politieke formatie, maar incasseerde zij fors stemmenverlies. De sociaaldemocratische regeringspartner SPD koos, eveneens na verlies, voor de oppositie.

Zaterdag kondigde Merkel officieel aan besprekingen te willen voeren met de liberale FDP en de Groenen voor de vorming van een "Jamaïca-coalitie". Daarvoor dienden eerst de plooien gladgestreken te worden binnen de christendemocratische familie. Want de CSU houdt Merkel en in het bijzonder haar migratiebeleid, verantwoordelijk voor het verkiezingsresultaat.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raf peeters

  Ach kom ,Duitsland telt ca 85 miljoen inwoners ,wat is toch in godsnaam 200000 immigranten op 85 miljoen inwoners,niks ,de 200000 zullen dan ook de meest gestudeerden zijn en hoogopgeleiden ,wie niet aan de bak komt gaan ze niet aannemen en het was dat of Merkel stond alleen , een voorwaarde dat haar CSU zusterpartij nog mee regeerden ,zelfs Groen moet ermee instemmen.

 • mieke vermeulen

  De immigratie gaat dus verder om de EU landen moslim landen te maken , nu moeten ze niet meer zeggen dat onveilig is in hun land , de meeste landen zijn nu veilig , ze zouden die zogezegde vluchtelingen beter naar hun land terug sturen daar is werk genoeg om alles terug op te bouwen .

 • Wickerman

  Waanzin 200000 per jaar, binnen 10 jaar wordt over Duitsland of Europa niet meer gesproken,, hoogstens in de geschiedenis boekjes over een beschaving die hier vroeger was.

 • Patrick Weyers

  Dat zijn dus 2 nieuwe grote steden van 100.000 mensen die ze binnenlaten. Beseft iedereen wel hoeveel dat is? We laten ons gewoon overrompelen.

 • patrick morel

  Maximum 200.000 per jaar en hier, als het van de groenen en de socialisten afhangt evenveel.