Duits homokoppel ving al 24 vluchtelingen op in appartement

Facebook - Dirk Voltz
Dirk Voltz en zijn vriend Mario vingen sinds juli al 24 vluchtelingen op in hun appartement in Berlijn. In een Facebookpost wil de man nu weerwoord bieden aan de negatieve commentaren dat vluchtelingen homofobisch of gewelddadig zouden zijn.

Onder andere een aantal politici beweren dat de vluchtelingen een bedreiging vormen voor homoseksuelen. De Britse David Coburn van de UK Independence Party zei bijvoorbeeld dat hij gestenigd zou kunnen worden als het Verenigd Koninkrijk nog meer vluchtelingen zou opnemen.

Dirk Voltz en zijn partner willen zulke vooroordelen de kop indrukken. In een lange Facebookpost schreef Voltz onder meer:

"Sinds juli hebben mijn partner en ik zo'n 24 mensen uit Syrië, Afghanistan en Irak opgevangen in ons appartement in Berlijn. Onze messen liggen nog steeds in de keuken, op het werkblad, precies waar ik ze achterliet voor onze gasten uit Syrië en Irak toekwamen."

"We hebben nooit een sleutel nodig gehad voor onze slaapkamer, behalve één keer toen een gast uit Afghanistan die nodig had om met onze katten te spelen. Onze vier oude, dikke katten hadden evenveel plezier als de jongeman."

"Maar weer over de messen: alles dat ermee geprikt werd in de weken dat we vluchtelingen in ons huis opvingen, waren ajuinen, look en véééél vlees. Mario en ik leven nog. Misschien nog intenser dan voordien. Of we ooit zullen kunnen terugkeren naar een 'normaal' (leven, nvdr), weten we niet. Hoe kan ik geven om het geklets over luxe van gisteren?"

Mjood Daklalah Syria vs. Germany

Posted by Dirk Voltz on  Thursday, October 15, 2015
Facebook - Dirk Voltz

"Wat gebeurt er in hemelsnaam?"

Voltz schrijft dat geen enkele gast ooit heeft beweerd dat de Sharia beter was dan de Duitse wet en niemand van hen had er een probleem mee dat hij en zijn partner het bed deelden.

Hij gaat verder: "Echt, wat gebeurt er hier in hemelsnaam? Geen enkele moslim die hier was, wilde ons in onze slaap vermoorden. Niemand beledigde ons omdat we twee mannen zijn die één bed delen. Niemand, op geen enkel moment, zei dat ze de Shariawet verkiezen boven de Duitse wet. We hebben niet één persoon ontmoet die er geen spijt van had zijn thuis achtergelaten te hebben."

Het enige 'nadeel' van de aanwezigheid van de vluchtelingen is volgens Voltz dat hij extra hoeveelheden suiker en zout moest kopen. "De enige negatieve ervaring die ik me kan herinneren is dat onze vrienden veel suiker en zout gebruikten. Dus dat kochten we in op de markt en dat was dat."

Andere Duitsers stellen teleur

Voltz zegt dat hij niets gemerkt heeft van de negatieve effecten van islamisering waarover zoveel gesproken wordt. De echte teleurstelling waren volgens hem de gemene reacties van andere Duitsers: "De echte teleurstelling waar we mee te maken kregen, kwam in de vorm van ordinaire sms'jes, doodsbedreigingen op straat of beledigende brieven aan onze deur. Of simpelweg door schoolvrienden, die liever roepen en de AfD (antimigratiepartij, nvdr) citeren."

"In plaats van de crisis aan te pakken, doen we alsof er morgen geen nieuwe dag is. Word wakker! Alsof één iemand deze migratie kan stoppen. Alsof we persoonlijk kunnen beïnvloeden welke oorlog zal uitbreken. Alsof we zelf allemaal geen verantwoordelijkheid dragen tegenover de wereld."Lees meer