Betogers eisen vrijlating sans-papiers uit gesloten centrum Vottem

Tientallen mensen hebben na de middag actiegevoerd voor het gesloten centrum voor illegalen in Vottem, een deelgemeente van Herstal. Ze eisten de vrijlating van de mensen zonder papieren die zich vorige maand in twee kranen verschansten op een Brusselse werf.

De actie was een initiatief van het Collectif de Résistance Aux Centres Pour Etrangers (CRACPE). "We vinden dat de willekeurige arrestatie van deze mensen een ernstige aanslag betekent op de vrijheid van meningsuiting en betoging", zegt CRACPE-vertegenwoordiger France Arets. Ze wijst erop dat de illegalen met hun actie hadden geprotesteerd tegen de onzekerheid en uitbuiting waarvan ze het slachtoffer zijn.

Van de personen die in Brussel werden opgepakt, zijn er vier nog steeds opgesloten. Ze bevinden zich in de centra in Vottem, Brugge, Merksplas en Steenokkerzeel. "De federale regering blokkeert momenteel de regularisaties van vreemdelingen die hier nochtans al jaren zijn", zegt Sana Ousmane, vertegenwoordiger van de organisatie La Voix des Sans-Papiers de Liège. "We roepen de regering op tot meer menselijkheid."
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.