Bende 'vluchtelingenjagers' slaat man dood in Duitsland

reuters
Vier mannen staan in Duitsland terecht op verdenking een man te hebben doodgeslagen nadat ze op "vluchtelingenjacht" waren getrokken. Sinds het begin van de vluchtelingencrisis duiken steeds meer burgerwachten op die het recht in eigen handen nemen.

Volgens de openbare aanklager in Waldbröl, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, hadden de vier op   september vorig jaar gedronken voordat ze het stadscentrum introkken om, zoals ze zelf stellen "op vluchtelingenjacht" te gaan nadat ze het gerucht hadden opgevangen dat een meisje was aangerand, zo meldt WDR.

Gewapend met een honkbalknuppel en boksijzers, verjoegen de vier verschillende groepen asielzoekers die zonder ernstige verwondingen wisten te ontkomen. Hun slachtoffer, een 40-jarige man uit Kazachstan die ook had gedronken, troffen ze aan op een parkeerplaats.

Die man, Klaus B, was enkele dagen voordien al lastiggevallen door zijn belagers. Het was de 19-jarige beklaagde die als eerste de asielzoeker begon te slaan. De drie andere, tussen 20 en 35 jaar oud, gingen door met slaan toen de man al op de grond lag. Ze sprongen op zijn rug toen hij probeerde te ontkomen. De man liep een schedelbreuk op en overleed negen dagen later in het ziekenhuis. Hij laat een vrouw en twee kinderen achter.

Na de moordaanslag onderzocht de politie gelijkaardige incidenten in Waldbröl, waaronder geweldplegingen en overvallen.

"De aanklager neemt aan dat ze doelbewust de stad introkken om gevechten met vluchtelingen uit te lokken", zo stelt een woordvoerder van het gerecht. Volgens familieleden zijn de kinderen van de man getraumatiseerd door de brutale moord op hun vader.

De advocaat van de nabestaanden, Christina Dissman, verklaarde dat zijn vrouw "maar niet kan begrijpen waarom zijn belagers bleven tekeergaan toen hij al op de grond lag, waarom ze hem bleven slaan".

De vier verdachten worden beschuldigd van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. De uitspraak wordt op 30 juni verwacht.

Het aantal politiek gemotiveerde misdrijven heeft sinds het begin van de vluchtelingencrisis in Duitsland aan record bereikt met aanslagen op asielzoekerscentra en vechtpartijen tussen rechts en linkse groeperingen.