Al 13 doden, allemaal vrouwen, bij bootramp met migranten in Lampedusa

 Bij de bootramp net voor de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa zijn zeker dertien vrouwen verdronken.
AP Bij de bootramp net voor de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa zijn zeker dertien vrouwen verdronken.
In de buurt van het Italiaanse eiland Lampedusa is afgelopen nacht een boot met vluchtelingen gekapseisd. De Italiaanse kustwacht heeft intussen dertien lichamen geborgen, alle slachtoffers zijn vrouwen. Er werden ook 22 mensen gered. Op de boot zaten ongeveer vijftig mensen.

Hoe het vaartuig is kunnen omslaan, is onduidelijk - maar de kustwacht laat weten dat de boot “zwaar overbeladen” was en dat de weersomstandigheden slecht waren. Onder de opvarenden waren ook kinderen.

De boot was vanuit Tunesië vertrokken om de oversteek naar Europa te maken. Aan boord waren vermoedelijk vooral Tunesiërs en migranten uit West-Afrika.

Bij het oversteken van de Middellandse Zee zijn dit jaar al ruim duizend mensen omgekomen, aldus een woordvoerder van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR.

Geredde migranten na de schipbreuk bij de haven van Lampedusa, Italië.
AP Geredde migranten na de schipbreuk bij de haven van Lampedusa, Italië.
EPA
EPA
AP
REUTERS
Kisten met verdronken personen.
AP Kisten met verdronken personen.
EPA9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anita Billen

  Juist Albert Hendrix. Ze moeten niet meer naar Europa komen. De NGO’s aan de ketting houden die doen meer slecht dan goed met hun handel.

 • Kevin Sarita Ruet

  Waarom die risicos pakke om dan hier de boel te kome terorizeren kheb er geen medelijden mee zenne ilegaal is ilegaal en horen hier niet thuis

 • Jose Van Hauwaert

  De schuld van de smokkel maffia en hun ngo s die ze opwachten op zee. Als er dan een boot niet gevonden word gebeuren deze zaken. Tijd om de ngo schepen aan de ketting te leggen dan wel tot zinken te brengen op de Middelandse zee., dan zullen deze zaken niet meer gebeuren

 • Leonarda Van Opbroecke

  Veel Europeanen gaan op vakantie naar Tunesië. Is het dan daar ook zo onvelig om te vluchten of steekt het geld van de 'rijke Europeaan' hun ogen uit.

 • patrrik versys

  Waarom is de EU zo laf in haar bestuur? dit kan alleen maar voor economische belangen zijn