Acht migranten, waaronder vier kinderen, aangetroffen in vrachtwagen in Le Havre

Vrachtwagens in de haven van Le Havre.
Shutterstock Vrachtwagens in de haven van Le Havre.
In het Franse Le Havre zijn vanmiddag acht Afghaanse migranten, onder wie vier kinderen van 18 maanden tot 12 jaar, aangetroffen in een vrachtwagen. De bestuurder is opgepakt. Dat is vernomen bij de grenspolitie.

Het voertuig werd gecontroleerd aan de haven van Le Havre, waar het de veerboot richting het Britse Portsmouth zou oprijden. De politie vroeg aan de bestuurder om de deur van zijn vrachtwagen te openen, die vergrendeld was. Daarin troffen ze dan acht mensen, onder wie vier kinderen, aan achter een tussenwand.

De verstekelingen waren twee Afghaanse gezinnen, telkens van vier personen. De politie en de hulpdiensten vingen hen op. Ze zouden vandaag tussen 4 en 9 uur in de vrachtwagen zijn gestapt.

De bestuurder is opgepakt. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.