11.11.11 zet kwaad bloed met deze tweet: "Smakeloos"

11.11.11
N-VA-staatssecretaris Zuhal Demir geportretteerd als een politiek vluchtelinge. Meer is er niet nodig om heel wat stof te doen opwaaien. Het was 11.11.11, de koepel van de Noord-Zuidbeweging, die de affiche vandaag lanceerde om de aandacht te trekken op zijn campagne rond vluchtelingen. "Niemand moet zich geviseerd voelen", klinkt het bij 11.11.11. "Ook andere politieke partijen komen aan bod."

"Sommigen vluchten om politieke redenen. Anderen ook. #AllemaalMensen" Dat staat bij de affiche waarop Demir (die voor de verkiezingen verhuist van Antwerpen naar Genk) wordt afgebeeld naast een echte politiek vluchtelinge, uit Bagdad.

De affiche lokte onmiddellijk veel reacties uit op Twitter. "Smakeloos, ondoordacht en kwetsend", is maar een van de vele negatieve commentaren die op de tweet volgden. "Mijn laatste gift hebben jullie gehad", klinkt het verder nog. 

11.11.11 ontkent dat het zich inlaat met politiek. "We zijn een pluralistische koepel, dus we zullen nooit één partij viseren", duidt algemeen directeur Bogdan Vanden Berghe. "Niemand moet zich geviseerd voelen: de affiche met mevrouw Demir is niet de enige die we vandaag lanceren."

We zijn een pluralistische koepel, dus we zullen nooit één partij viseren

Bogdan Vanden Berghe (11.11.11)

Andere politici

Niet veel later voegde 11.11.11 de daad bij het woord met afbeeldingen van Groen-voorzitster Meyrem Almaci en Open Vld-politica Annemie Turtelboom. Beiden verhuisden jaren geleden al naar Antwerpen. Nadien volgden nog Wout Schafraet (PVDA) en Kris Peeters (CD&V).

De actie op sociale media kadert in de campagne "Allemaal Mensen onderweg naar beter" van 11.11.11, waarin de problematiek van vluchtelingen centraal staat. "We willen met prikkelende boodschappen de mensen doen nadenken", aldus nog Vanden Berghe.

Zuhal Demir wenst voorlopig niet te reageren.

We willen met prikkelende boodschappen de mensen doen nadenken

Bogdan Vanden Berghe (11.11.11)284 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jan de sutter

  Ik geef niets meer aan die bende

 • Marc Verdonck

  Het enige probleem met deze organisaties is dat ze nutteloos zijn en veel subsidies kosten. De 85 % armen worden niet geholpen door migratie ze kunnen namelijk niet emigreren zonder een eurocent. De misdadigers die deze mensen uitbuiten en de hogere klasse komt naar hier en er staan er nog 50 miljoen te wachten. Conclusie: deze organisaties steunen onderdrukking en uitbuiting, ze menen het misschien goed maar zijn eigenlijk misdadigers die moeten terechtstaan.

 • Bruno Desmaele

  er zijn nu eenmaal vluchtelingen omdat 11.11.11 niet genoeg doet wat het moet doen : de leefomstandigheden verbeteren in die thuislanden

 • Robin

  Er is echter één groot probleem. Het merendeel van al die 'vluchtelingen' zijn economische vluchtelingen en hebben niets met oorlog of enige politiek te maken.

 • Hallo Hallo

  Ik moet hard werken voor een klein loon ik geef geen geld aan ngo's om hun ceo veel te kunnen uitbetalen en ik betaal belastingen waarvan veel geld wordt verspild dus ik draag meer dan genoeg bij