"Slechts 1 op 5 migranten komt uit Syrië"

Benoit De Freine
Volgens Eurostat, het officiële statistiekorgaan van de Europese Unie, komt slechts één op vijf migranten die in Europa onderdak zoeken, uit Syrië. De andere tachtig procent bestaat uit voornamelijk Afghanen, Albanezen en Irakezen. Volgens sommige leden van de Britse conservatieve partij leggen deze cijfers "de leugen bloot die de linkse media proberen te vertellen".

Van de 217.000 migranten die in april, mei en juni van dit jaar de Europese Unie binnenkwamen, zijn 44.000 Syriërs, 27.000 Afghanen, 17.700 Albanezen en 13.900 Irakezen. Andere migranten kwamen uit Eritrea, Oekraïne, Pakistan, Kososvo, Servië, Nigeria, Georgië, India, Vietnam, Somalië, Gambia, Sri Lanka, Bosnië, Libië en Rusland.

Volgens sommige leden van de conservatieve Tory-partij  bewijzen deze statistieken dat de media de mensen een leugen vertelt. David Davies, Brits parlementslid voor de Tory-partij, vertelt aan Daily Mail dat het een leugen is om te vertellen dat de overgrote meerderheid van migranten Syriër is. "De meeste mensen die van oorlog vluchten, gaan naar kampen in Libanon of Jordanië", aldus Davies. "Veel van de vluchtelingen riskeren voor economische redenen hun leven om naar Europa te komen", besluit hij.

De statistieken tonen echter alleen de cijfers van het eerste deel van dit jaar. In augustus alleen al kwamen 156.000 migranten aan in Europa.

Bekijk in dit document alle cijfers.

"Veel van de vluchtelingen riskeren voor economische redenen hun leven om naar Europa te komen."

David Davies, Tory MP