"Brussel wordt het nieuwe Calais"

700 MIGRANTEN (OVER)LEVEN IN EN ROND HET NOORDSTATION

Bij gebrek aan zelfs de meest elementaire voorzieningen wast een man zich en plein public. Deze foto werd niet genomen in één of ander derdewereldland, maar in hartje Brussel.
Jan De Meuleneir/Photonews Bij gebrek aan zelfs de meest elementaire voorzieningen wast een man zich en plein public. Deze foto werd niet genomen in één of ander derdewereldland, maar in hartje Brussel.
Bij gebrek aan zelfs de meest elementaire basisvoorzieningen wast een man zich en plein public. Deze foto werd niet genomen in een derdewereldland, maar in Brussel. De situatie in het Maximiliaanpark en het Noordstation is stilaan onhoudbaar.

Hulporganisaties schatten dat er nu al 700 mensen zijn neergestreken. Vluchtenlingenwerk Vlaanderen zegt onomwonden dat we afstevenen op "een tweede Calais". Maar een oplossing ligt niet in het verschiet. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wil geen opvang voorzien voor transitmigranten die illegaal in ons land verblijven en op doorreis zijn naar het Verenigd Koninkrijk. "Maar daar raken ze niet. Ze kunnen niet meer vooruit en niet meer achteruit."

Hoe proberen vrijwilligers en hulporganisaties te helpen en wat waarom doet staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken niets aan de situatie? Lees de schrijnende verhalen van enkele van de gestrande vluchtelingen in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken gratis!

Canadese toeristen die het niet langer konden aanzien, kochten een enorme hoeveelheid brood, kaas en pudding en deelden die uit.
Jan De Meuleneir - Photo News Canadese toeristen die het niet langer konden aanzien, kochten een enorme hoeveelheid brood, kaas en pudding en deelden die uit.40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Athanasios Plaras

  men zoekt slaap zakken waarom geeft s kringloopwinkel de gratis tenten die ze gehad kregen van pukkel pop niet aahun maar dan ook gratis

 • LYDIA WILLEKENS HUYGENS

  Wat heeft BDW hier mee te maken Kenny? Wie heeft al die illegalen naar hier gelokt en hun hier milk and honey beloofd?

 • Peter De Bruyne

  Resultaat van vele jaren wanbeheer tijdens de jaren 80, 90 en 2000.. Wetten veranderen kan je niet op 1,2,3... De huidige regering zit nu met een onmogelijke taak door Europese wetten... Hadden we maar wat geluisterd naar de echte Vlaamse partijen zoals Vlaams Belang...

 • kenny Van De B.

  Bart de Wever lacht stiekem in zijn vuistje, hij is bezig met geld verdienen en vakantiehuizen te kopen. Laat de dwaze Vlamingen maar werken en betalen lol

 • Sarah Deprins

  Altijd die vluchtelingenorganisaties - ik denk dat er eerst eens werk moet gemaakt worden van de armoede in eigen land in plaats van er nog 1000 sukkelaars bij te nemen... en onhoudbaar, stop met ze aan te moedigen naar daar te gaan... veel ligt al bij die alternatieve organisaties!