Vluchtelingen proberen met zelfgemaakte bootjes Spanje te bereiken

Honderd bootvluchtelingen gered voor Spaanse kust

(Archieffoto)
afp (Archieffoto)
Zeker honderd migranten zijn vandaag door de Spaanse kustwacht gered voor de kust van Spanje. Gisteren werden ook al tweehonderd vluchtelingen van zelfgemaakte bootjes geplukt door de Spaanse kustwacht.

De vluchtelingen werden op meerdere plekken gevonden. Meer dan de helft werd voor de Costa Blanca aangetroffen in kleine, vaak zelfgemaakte bootjes. Ook waren 39 vluchtelingen op weg naar de Canarische Eilanden. Die eilandengroep ligt voor de Afrikaanse westkust, maar hoort bij Spanje. Een man die voor de Costa Blanca werd aangetroffen, dreef op een klein opblaasbaar speelgoedbootje. Hij zat daar eerder met een vriend van hem op, die is waarschijnlijk verdronken.

In 2019 zijn zeker 1246 migranten om het leven gekomen tijdens de gevaarlijke oversteek van de Middellandse Zee op zoek naar een nieuw leven in Europa, aldus de Internationale Organisatie voor Migranten (IOM) van de VN.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Freddie Lamers

    Zolang als Europa het OCMW blijft spelen voor deze mensen zullen ze blijven komen. Stop dus daarmee!

  • Rene Dannau

    en als men ze nu direct terug op de Afrikaanse kust afzette dan zou het eindelijk stoppen met deze nonsens neem ook al hun bezittingen af zoals hun GSM en geld zodat ze geen pogingen meer ondernemen.

  • Erwin Schauvliege

    Wanneer gaat die onzin stoppen ? Wanneer geeft Europa eens een duidelijk signaal aan de wereld dat migratie stopt ? Elke dag vallen er slachtoffers op zee, elke dag worden mensensmokkelaars rijker en rijker, elke dag wordt onze sociale zekerheid meer en mee aangetast en lopen onze schulden hoger op, ... Asielaanvragen moeten in het land van oorsprong worden aangevraagd en onwettige migratie als een misdaad beschouwd. Het saturatiepunt is meer dan bereikt. De balans is zoek. En Europa ziek.