Vluchteling steekt jongen (11) neer: “Sterf, sterf”

Illustratiebeeld
Getty Images Illustratiebeeld
Vluchteling Abdulrahman M. (26) werd vriendelijk onthaald in het huis van de Duitse Tina K. (34). Toch stak hij haar zoon Paul (11) met een broodmes neer op 25 juli 2018. Het kind raakte zwaargewond en overleefde ei-zo-na. Deze week moet de asielzoeker uit Eritrea voor de rechtbank van Passau (Beieren) verschijnen wegens poging tot moord.

Abdulrahman M. woonde na zijn vlucht uit Eritrea samen met andere vluchtelingen in een meergezinswoning in Vilshofen. Tina K. (34) woonde met haar man en twee zonen in hetzelfde huis en zorgde voor de vluchtelingen, zo schrijven Duitse media waaronder Die Welt en Süddeutsche Zeitung

Volgens de aanklager lokte Abdulrahman M. de zoon van zijn hulpverleenster in een hinderlaag in de ouderlijke woning. Eigenlijk had hij het op de moeder van Paul gemunt, maar zij was op dat moment aan het winkelen met de andere vluchtelingen.

De asielzoeker vroeg aan de jongen waar zijn moeder was en duwde hem de woonkamer in. Daar werkte hij hem tegen de grond en haalde een broodmes boven dat hij tot dan had verborgen gehouden. M. zou “sterf, sterf” geroepen hebben toen hij de jongen neerstak. Paul reageerde onverschrokken en ging in het verweer tijdens de mesaanval. 

Hond

De familiehond - een terriër - redde uiteindelijk zijn leven. Hij beet de aanvaller. Daarop kon Paul zichzelf bevrijden en het huis uit rennen. M. zette de achtervolging pas stop toen de jongen een auto kon doen stoppen langs de weg. Paul raakte zwaargewond aan hals en armen en benen. Hij moest een spoedoperatie ondergaan. Aan de hals had hij een snijwonde van 15 centimeter.

Tien maanden na de feiten heeft de jongen nog steeds last van ernstige psychische problemen en concentratiestoornissen, zo vertelde zijn vader. Sinds een paar weken gaat hij weer naar school nadat hij maandenlang was opgenomen in een gespecialiseerde kliniek.

Naaktvideo

M. sprak zich tijdens het proces niet over de daad uit. In plaats daarvan had hij het over een naaktvideo die hijzelf zou gefilmd hebben en die Pauls moeder zou hebben gezien. Mogelijk deed het filmpje de ronde op sociale media en hij verdacht de moeder ervan dat ze het mee zou hebben verspreid. Op sociale media werd hij beledigd. M. beweerde volgens Bild dat Tina K. zich daar vrolijk over had gemaakt.

Het oordeel wordt op 6 juni geveld.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Thierry Masure

  Deze lafhartige daad doet me denken aan wat Steve Bakelmans deed tegen de vrouw die hem hulp bood. Hij verkrachtte haar en vermoordde nadien een fietster. Deze wandaden vallen op juist omdat ze zeldzaam zijn. De meeste mensen zijn dankbaar voor de geboden hulp. Ik hoop dat ondanks de misdaad van de enkeling toch mekaar blijven helpen.

 • Albert Grisar

  Wij zouden Europa moeten aanklagen om ons in iets te storten wat het merendeel van de bevolking niet wilt. We zouden de pers moeten aanklagen omdat ze hier opzettelijk amper en/of foutief over schrijven omdat ze politiek correct zijn ten nadele van ons... Wir schaffen das!

 • Steven Van Rompaey

  Een van de vele gezinnen die in plaats van het Syrische kind van de affiche een Afrikaanse "jongen" van 26 in hun huis kregen. Maar wie pleit voor een migratiebeleid met ook aandacht voor het belang van het ontvangende continent, wordt door links (ei zo na een synoniem voor "naief") weggezet als racistisch en egoïstisch.

 • Jan Delafontaine

  We gaan met ons Wir schaffen das mentaliteit naar een zeer criminele toekomst.

 • Jan vanderwallen

  Vang ze op buiten de EU, zoals velen (vóór de verkiezingen) voorstellen. Wir schaffen es nicht !