Vlucht uit Brussel moet prioritair landen in Frankfurt door rookontwikkeling in cockpit

EPA
Een vlucht van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa tussen Brussel en Frankfurt heeft vandaag een 'prioritaire landing' moeten maken in de Duitse stad omdat er lichte rookontwikkeling was in de cockpit. De 73 passagiers konden het toestel wel "op een volledig reguliere manier verlaten", zegt een woordvoerder van de maatschappij.

Na het opstijgen vanop Brussel stelden de piloten een lichte rookontwikkeling vast, waarna ze de luchthaven van Frankfurt verwittigden. Vanuit Brussel is het maar een klein uurtje vliegen tot de Duitse industriestad. 

Daar kon het toestel, een CRJ-900, "prioritair landen". Alle 73 passagiers konden het toestel "op een volledig reguliere manier verlaten", zegt een woordvoerder van Lufthansa. Op de landingsbaan stond een brandweerwagen klaar, maar dat was "louter een voorzorgsmaatregel". De brandweer kon nergens nog rook vaststellen. 

De oorzaak van de rookontwikkeling is nog niet bekend. Het toestel wordt momenteel nog onderzocht door een technische ploeg in Frankfurt.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Deville

    Hoeveel van die 73 passagiers zouden schadevergoeding vragen voor de opgelopen vertraging als het toestel een noodlanding zou moeten maken en daardoor bv 2 tot 3 uur vertraging zou oplopen op een vlucht van bv 4 uur? Ik denk 72 of 73. Ook daardoor denken de piloten al dan niet onder druk van de maatschappij toch eens na om een noodlanding te maken.

  • Wesley Kenis

    Beter te vroeg dan te laat in dot geval. Ezijn al genoeg afleveringen van "air crash investigation" die te wijten zijn azn arrogantie van piloten die het "niet zo nauw namen met de regeltjes"