Vliegvelden Indonesië dicht door as vulkaan

Mount Raung enkele dagen geleden.
REUTERS Mount Raung enkele dagen geleden.
Zowat vijftig Belgen zijn rechtstreeks getroffen door de vulkaanuitbarsting die het luchtverkeer op de Indonesische eilanden lamlegt. Tien reizigers van touroperator Thomas Cook/Neckermann wachten om Bali te kunnen verlaten. Veertig anderen waren op doorreis op het vliegveld in Bangkok bij de start van hun vakantie. Dat is vernomen van Koen van den Bosch, woordvoerder van de touroperator. Ook Club Med organiseert vakanties in de regio, maar kon geen exact cijfer geven.

Afhankelijk van de heropening van de luchthavens kunnen de gestrande personen in Bangkok daar misschien gelogeerd worden. De mensen die vastzitten op Bali, zullen hun vakantie verlengen tot de situatie weer genormaliseerd is.

Door de uitbarsting van de Mount Raung zijn vandaag vijf luchthavens dicht, onder meer die van het toeristische eiland Bali. Meer dan 350 vluchten zijn afgelast. De autoriteiten hebben al laten weten dat de internationale luchthaven van Bali tot 21.30 uur lokale tijd (15.30 uur Belgische tijd) dicht zal blijven. Er zijn geen rechtstreekse vluchten van Brussel naar Bali.

REUTERS