Vliegtuigpassagier gooit het op akkoordje met obese buurman: 150 dollar voor mijn gebrek aan comfort

Thinkstock
Een man heeft een obese medereiziger om een vergoeding van 150 dollar gevraagd omdat hij door zijn overgewicht een deel van zijn vliegtuigstoel inpalmde. De obese man ging akkoord en ze gingen in vrede weer uit mekaar. De benadeelde reiziger plaatste zijn verhaal op Reddit, onder de categorie ‘Ben ik nu een eikel?’, en de reacties zijn verdeeld. 

De man met de gebruikersnaam BigBawluh vertelt op Reddit hoe hij voor een vlucht van vijf uur netjes zijn zitje had uitgekozen en betaald: een plaats aan het gangpad in een rij met twee stoelen, want in het midden zitten doet hij absoluut niet graag. Hij maakte het zich gemakkelijk en keek wat voor zich uit. Toen hij een obese passagier langs het gangpad in zijn richting zag wandelen, voelde hij de bui al hangen. Hij kreeg gelijk: de man had de stoel aan het raam. De obese man zette zich naast hem neer en minstens één derde van zijn stoel werd ingepalmd, wat “hem zeer ongemakkelijk deed voelen”. 

Hij liet er geen gras over groeien. Na enkele minuten sprak hij zijn buurman erover aan: “Dit werkt niet voor mij, je neemt een aanzienlijk deel van mijn plaats in.” De zwaardere man haalde zijn schouders op en gaf aan dat hij daar weinig aan kon doen. Hij probeerde volgens het relaas van BigBawluh wel zijn armen wat in te trekken om zich wat minder breed te maken maar dat hielp niet. 

BigBawluh haalde er het boordpersoneel bij, maar zij sloten de mogelijkheid uit dat de man een extra stoeltje kocht op een rij waar nog twee zitjes waren. De vlucht zat namelijk vol. Hij deed zijn buurman een voorstel: “Je geeft mij 150 dollar en we laten het zo.” Dat was ongeveer de helft van wat hij voor zijn ticket had betaald. De zwaardere man ging volgens hem meteen akkoord en “leek opgelucht dat we het onder mekaar hadden kunnen regelen.” Op de rij achter hen zaten passagiers die zijn gedrag duidelijk veroordeelden en hem een eikel noemden. Dat had hem aan het denken gezet en daarom wou hij even polsen bij de internetgemeenschap wat zij vonden van zijn oplossing. 

Reacties

Op Reddit zijn velen het helemaal eens met de achterburen. “Dit is absurd. Je bent hét voorbeeld bij uitstek van een eikel. Je hebt een scène gemaakt, de man voor schut gezet en hebt hem dan laten betalen voor een ministuk van je stoel”, keurde iemand af. “Je hebt dit helemaal niet onder mekaar geregeld. Je hebt er een steward bijgehaald, hem dan vernederd en hem vervolgens voor 150 dollar afgeperst zodat hij op de vlucht kon blijven.” Afpersing komt in vele reacties terug. “Met of zonder geld, je moest sowieso vijf uur naast de man zitten aangezien de vlucht vol zat. Dus nu heb je gewoonweg geprofiteerd van zijn overgewicht”, merkte iemand op. 

Andere lezers begrijpen dan weer zijn standpunt. “De obese man had twee stoelen moeten kopen, dit is zijn fout. Hij heeft het er goed vanaf gebracht. Hij ging akkoord, jij ging akkoord”, klonk het. “Al de rest heeft er niets over te zeggen want het ging niet over hún stoel die werd ingepalmd", trad iemand bij.  
56 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • PATRICK VAN DECRAEN

  Dus voor 150 euro zit hij wel comfortabel Ik wist niet dar geld plaars maakte en de mensen plots slnak maken

 • Pascale Volkaert

  Als je wil reizen en op u zak zitten , kan je een dik-dun-stinkend- irritant- kind-allochtoon iemand naast jou krijgen , deal with iT ! Of pakt den auto heel alleen ! Wankers !!!!!

 • Margaretha Mestdagh

  Vliegtuigmaatschappijen moeten maar een paar XL stoelen reserveren. Zelfs mensen die groot van stuk zijn krijgen zich niet in een stoel geplooid. Het is trouwens niet veilig in het geval van een snelle evacuatie. Die menern moeten ook vlot kunnen opstaan en geen kostbare tijd verliezen om zich uit hun stoel en rij te wurmen.

 • Ellen Debord

  Correct. Ik wou dat ik de ballen had om het zo te regelen. Altijd dat politiek correct zijn.

 • Daniel Wouters

  De laatste tijd al eens gevlogen het woord comfort zou ik toch niet meer willen vermelden,elke centimeter wordt verkocht,met dank aan de lage prijzen,reizen met het vliegtuig is een klus geworden,2 uur of meer op voorhand aanwezig zijn uren aanschuiven om je bagage kwijt te raken mits de nodige opleg, hopen dat men niet staakt,half ontkleed door de veiligheidsdienst,en dan uren geprangd in uw zetel zitten met als je ver genoeg vliegt nog een schoothapje om te nuttigen,hoera wat een vooruitgang.