Vliegtuigkaper Bangladesh had neppistool: “Man had geestelijke problemen”

AFP
De man uit Bangladesh die gisteren een vliegtuig wilde kapen, had een speelgoedpistool bij zich, meldt de politie in Bangladesh. Hij beschikte verder niet over echte wapens of explosieven. “De man had geestelijke problemen", zegt een woordvoerder van de politie. 

“We hebben gehoord dat hij problemen had met zijn vrouw en dat hij de premier wilde spreken. Maar we wachten het verdere onderzoek af tot we conclusies trekken.”

Gisteren schoten politieagenten de man dood toen hij had geprobeerd om de cockpit van een vliegtuig van Biman Bangladesh Airlines binnen te dringen. Hij zou gedreigd hebben het vliegtuig op te blazen en zwaaide met zijn speelgoedpistool. Na de kaappoging van de man vloog het vliegtuig terug naar de luchthaven van Chittagong.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frans Faes

    Er lopen er de laatste jaren veel rond met "geestelijke problemen". Is dit uitgevonden door slimme advocaten om ongestraft moorddadige acties op touw te kunnen zetten? Denk maar aan de aanslagen in Brussen, Parijs , Londen en elders in Europa: daders allemaal gestoorde eenzame wolven.

  • Roland Verhoeven

    Meestal heb je wel ergens een mentaal issue als je met een neppistool een vliegtuig probeert te kapen en de premier wilt spreken

  • George Verbeek

    Beetje vanzelfsprekend niet? Een gezond evenwichtig iemand gaat geen vliegtuig proberen kapen.