Vliegtuigjes botsen in de lucht in Alaska: zeven doden

De resten van één van de vliegtuigjes net buiten Soldotna, in Alaska.
AP De resten van één van de vliegtuigjes net buiten Soldotna, in Alaska.
In de Amerikaanse staat Alaska zijn bij een botsing tussen twee kleine vliegtuigen in de lucht vrijdagochtend zeven mensen omgekomen. Dat meldde het departement civiele veiligheid van de staat. Eén van de slachtoffers was lid van het deelstaatsparlement van Alaska.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het ongeval gebeurde rond 8.30 uur lokale tijd (18.30 uur Belgische tijd) in de buurt van Soldotna, op het schierland Kenai in het zuiden van Alaska. "Eén vliegtuig had één inzittende, terwijl het andere vliegtuig zes mensen aan boord had", zo meldde het departement.  

De piloot die alleen in het vliegtuig zat, was de 67-jarige Gary Knopp, een lid van het parlement van Alaska. Het gezelschap aan boord van het andere vliegtuigje bestond uit vier twintigers, een 40-jarige gids en de 67-jarige piloot, zo meldt The New York Times. 

Zes van hen waren op slag dood; een ander slachtoffer werd in kritieke toestand nog naar het ziekenhuis gevoerd, maar overleed onderweg.

Onderzoek

Het is niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. De weersomstandigheden op de plaats van het ongeluk waren goed en er was geen sprake van mist of sterke wind. Het is eveneens niet bekend welk vliegtuigje de botsing veroorzaakte.

De gouverneur van Alaska, Mike Dunleavy, sprak zijn medeleven uit voor de nabestaanden van de slachtoffers. "Ik verzeker hen dat de speurders de volledige samenwerking van de staat zullen hebben bij het onderzoeken van deze tragische gebeurtenis", zei hij nog.

Lokaal politicus Gary Knopp (67).
AP Lokaal politicus Gary Knopp (67).