Vliegtuigje stort neer op Britse woonwijk: Vijf doden

UNKNOWN

In Engeland is een privé-vliegtuigje neergestort op een woonwijk ten zuiden van de Britse hoofdstad Londen. De vijf inzittenden zijn om het leven gekomen. Het toestel crashte op twee huizen. Eén huis brandde volledig uit, een ander raakte zwaar beschadigd.

Noodoproep
De Cessna had waarschijnlijk motorproblemen. De piloot van een ander vliegtuig zei dat hij op het punt stond te landen op de nabijgelegen luchthaven Biggin Hill, toen het ongelukstoestel een noodsignaal uitzond. De piloot van de Cessna meldde dat hij vijf mensen aan boord had en van plan was een noodlanding te maken. Hij zei dat de motor enorm trilde en uit de cockpit klonken allerlei alarmsignalen. Toen de andere piloot was geland en omkeek, zag hij de Cessna met de neus omlaag uit de wolken naar beneden komen. Het toestel kwam in een gebied met eenvoudige rijhuizen en gezinswoningen in botsing met twee huizen en ontplofte.

Schade
Een vijftigtal spuitgasten en verschillende helikopters kwamen ter plaatse, net als vier ziekenwagens. Hoewel de brandweer snel ter plaatse was, brandde een woning bijna volledig uit. De bewoners waren gelukkig niet thuis, zij waren met vakantie. Het ander huis raakte zwaar beschadigd. Het woongebied ligt in Farnborough, dat zowel tot het graafschap Kent als tot Greater Londen behoort. (afp/gb/sam)

UNKNOWN