Vliegtuigje met motorpech landt veilig in middenberm Californische snelweg

De piloot kon het vliegtuigje met panne veilig tussen de rijbanen zetten.
AP De piloot kon het vliegtuigje met panne veilig tussen de rijbanen zetten.
In het noorden van de Amerikaanse staat Californië is een vliegtuigje veilig geland in de middenberm van een snelweg, melden de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. Het toestel kampte met motorproblemen. De piloot zag zich gedwongen zijn eenmotorige Piper PA-46 aan de grond te zetten.

Omdat de luchthaven San Martin ten zuiden van San Jose te ver was, maakte hij zondag een noodlanding op de grasstrook die de rijbanen van de State Route 101 in Santa Clara County scheidt.

De vlieger was als enige aan boord. Hij bleef ongedeerd en ook het toestel liep geen schade op. De verkeerspolitie liet weten dat er op de grond ook niets vervelends is gebeurd.

De piloot, Wayne Wright, heeft ruim 40 jaar ervaring.  "Een van mijn vleugels stak uit over de linker rijbaan en een aantal automobilisten moest uitwijken", vertelt hij. "Het pakte allemaal goed uit, maar het is zeker een dag die ze zich zullen herinneren."

Wright wist zijn toestel, met hulp van anderen, uit de middenberm te halen en om wat verkeersborden heen te manoeuvreren. Het vliegtuigje werd achter een pick-uptruck naar San Martin Airport, het dichtstbijzijnde vliegveld, gesleept. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • raf janssens

    ja en hier zou die een boete gehad hebben omdat hij op het midden rijvak bleef rijden .