Vliegtuigje crasht in Louisiana: vijf doden en vier gewonden

Het vliegtuigje kwam neer in de stad Lafayette.
AP Het vliegtuigje kwam neer in de stad Lafayette.
Vijf mensen zijn om het leven gekomen door een vliegtuigcrash in de Amerikaanse staat Louisiana. Het toestel stortte neer in de buurt van het vliegveld in de stad Lafayette. De brandweer meldt dat één inzittende de crash overleefde, berichten Amerikaanse media. Op de grond vielen drie gewonden.

Het toestel was volgens lokale media opgestegen in het stadje Lafayette en was onderweg naar Atlanta, toen het plots neerstortte. Wat er precies fout liep, is niet duidelijk. De federale autoriteiten zijn een onderzoek gestart.

Ooggetuigen zeggen volgens een plaatselijke televisiezender dat de piloot probeerde een noodlanding te maken. De tweemotorige Turboprop Piper met zes inzittenden zou daarbij een hoogspanningskabel hebben geraakt. Bij huishoudens en bedrijven in de omgeving viel na de crash de stroom uit. Een nabijgelegen filiaal van supermarktketen Walmart is ontruimd.

Vijf inzittenden overleefden de crash niet, onder wie een 30-jarige sportverslaggever van het lokale nieuwsstation WDSU. Een zesde inzittende overleefde de crash, maar raakte gewond. Ook op de grond vielen drie gewonden. Allen werden overgebracht naar een ziekenhuis.

Op beelden zijn brandende wrakstukken in een veld te zien. Een getuige zei een enorme explosie te hebben gehoord. Er kwam volgens hem voor de crash veel rook uit het laagvliegende toestel.

Ook verschillende wagens raakten beschadigd.
AP Ook verschillende wagens raakten beschadigd.
AP1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Maarten

    Noodlanding en bijziende piloot, mooie combinatie. Bijna zoals de Boeing 370A, ook veel nalatigheden in een toch risicovol transport.