Vliegtuigen botsen op Zwitserse vliegshow: 1 dode

EPA
Tijdens een vliegshow bij de Zwitserse plaats Dittingen zijn twee vliegtuigen in de lucht op elkaar gebotst. Een piloot kwam daarbij om het leven.

Een andere piloot zou zich met een parachute in veiligheid hebben gebracht. De luchtshow in de buurt van Basel werd onmiddellijk afgebroken.

De vliegtuigen hoorden bij een Duits amateurteam dat zich Grasshoppers noemt. Het ongeluk gebeurde toen drie vliegtuigen van het team een stunt uitvoerden. Een toestel botste daarbij achterop een ander. Beide toestellen crashten, eentje op een schuur middenin Dittingen. Het derde vliegtuig is veilig geland na een tijdje te hebben rondgecirkeld in de lucht.

Het is het tweede ongeval tijdens een luchtshow dit weekeinde. In het Britse graafschap West Sussex stortte zaterdag een militair vliegtuig neer. Die crash zou "zeer waarschijnlijk" aan elf mensen het leven gekost hebben. Dat heeft een politiewoordvoerder vandaag gezegd. Tot dusver was sprake van zeven doden. De piloot zelf overleefde de crash waarbij een Hawker Hunter jachtvliegtuig na een mislukte looping op de druk bereden A27 neerstortte.

EPA
AFP
AFP
AFP
AP
REUTERS