Vliegtuig waar bom in zou zitten met 15 uur vertraging alsnog vertrokken

ANP
Het vliegtuig van Ryanair dat gisteravond doelwit was van een bommelding op Eindhoven Airport, is begin van de middag alsnog vertrokken naar Edinburgh. De valse bommelding bezorgde die reizigers dus uiteindelijk zo'n 15 uur vertraging op, aldus een woordvoerster van de luchthaven.

Voor zover bekend zijn alle 200 reizigers, die de nacht hebben doorgebracht in de buurt van Eindhoven Airport, gewoon ingestapt. In totaal liepen acht vluchten vertraging op door de valse melding dat er een bom in het vliegtuig naar Edinburgh zou zitten. Drie inkomende vluchten moesten uitwijken naar Schiphol. Om 13 uur vertrok nóg een vliegtuig naar Londen Stansted, dat ook eigenlijk gisteravond had moeten vertrekken.

Over de bommelding kan de woordvoerster van Eindhoven Airport weinig zeggen. Maar wie er ook achter de melding zit, valse bommeldingen kunnen de dader jaren cel opleveren. Bommeldingen in vliegtuigen en treinen worden het zwaarst gestraft. 

EPA
EPA3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean-Pierre Vercruysse

    Een ontevreden klant van de maatschappij welke zulk bericht naar voor brengt?? In ieder geval indien hij gevonden wordt hoop ik dat hij een zware staf krijgt!

  • GERT WILLEMS

    Vrij amateuristisch aangepakt die hele situatie gisteren. Ik zat in 1 van de 6 vliegtuigen die meer dan 2 uur na landing op het tarmac zijn blijven staan. Net als op voetbalgebied kunnen de Nederlanders nog veel leren van de Belgen op vlak van rampcontrole. In Zaventem was dit veel adequater opgelost geweest.

  • Rudi De Groof

    Blijft toch een lugubere gedachte als je daar opstapt. Billen knijpen tot in Schotland ...