Vliegtuig op weg naar Amsterdam maakt voorzorgslanding in Franse Rennes wegens ‘verdacht pakket’: vals alarm

Archiefbeeld.
AFP Archiefbeeld.
Een vliegtuig van de Franse prijsvechter Hop! heeft een voorzorgslanding gemaakt op de luchthaven van Rennes omdat er een ‘verdacht pakket’ aan boord was. Het toestel was op weg van de Franse plaats Nantes naar Amsterdam. Uiteindelijk bleek het te gaan om een achtergelaten koffer van een passagier op een vorige vlucht.

Na de melding dat er ongeïdentificeerde bagage aan boord zou zijn gebracht, vloog het toestel naar Rennes. Alle negentig passagiers van vlucht AF1792 moesten daar het vliegtuig zo snel mogelijk verlaten. 

Het vliegtuig en de bagage werden daarna uitvoerig onderzocht.  Dat heeft volgens een woordvoerder van moedermaatschappij Air France een tas opgeleverd die een passagier van een eerdere vlucht was vergeten mee te nemen.

Volgens de woordvoerder gaat het toestel volgens de voorschriften terug naar Nantes en zullen de passagiers op andere vluchten verder naar Amsterdam reizen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.