Vliegtuig met slachtoffers Toulouse vertrokken naar Israël

GETTY
Het vliegtuig met de vier stoffelijke overschotten van de slachtoffers van de schietpartij in Toulouse is deze nacht vanuit Parijs vertrokken naar Israël. Dat melden de luchthavenautoriteiten.

Aan boord van het vliegtuig van de Israëlische maatschappij El Al bevinden zich ook een vijftigtal naasten van de slachtoffers, ook de Franse minister van Buitenlandse Zaken Alain Juppé reisde mee. Het toestel steeg woensdagnacht om 00.30 uur op in Roissy-Charles-de-Gaulle en wordt om 5.35 uur lokale tijd (4.35 uur Belgische tijd) verwacht op de luchthaven van Tel Aviv.
 
Voor het vliegtuig opsteeg, was er ook nog een korte herdenkingsplechtigheid, waarop ook de Franse president Nicolas Sarkozy en de premier François Fillon aanwezig waren. De begrafenis van de vier slachtoffers van de schietpartij in Toulouse vindt vandaag in Jeruzalem plaats. De begrafenis start om 8 uur op het grootste kerkhof van Jeruzalem, Har Hamenouhot. Zondag plannen joodse en islamitische organisaties nog een gemeenschappelijke stille mars in Parijs.