Vliegtuig Malaysia Airlines moet noodlanding maken

AP
Een vliegtuig van de veelgeplaagde Maleisische luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines heeft vandaag omwille van een motorprobleem een noodlanding op de luchthaven van het Australische Melbourne moeten maken, zo hebben de Australische autoriteiten bekendgemaakt.

Vlucht MH148 steeg om 06.16 uur Belgische tijd in Melbourne op met als bestemming Kuala Lumpur, maar diende opnieuw te landen op de plaats van vertrek, aldus een woordvoerster van de Australische luchthaven tegenover het Franse persbureau AFP. Problemen hebben zich daarbij niet voorgedaan.

Volgens de Australische vluchtcontroleurs was een "motorprobleem" gesignaleerd. Het toestel loosde daarop zijn brandstof en keerde naar de begane grond terug.

Volgens de nieuwswebsite news.com.au was er bezorgdheid gerezen omtrent brand in een motor. Een eerste inspectie van de Airbus 330 leverde geen fysieke aanwijzigingen van een externe brand op. De luchtvaartmaatschappij heeft niet gezegd of er een interne brand was en welke de precieze reden voor het terugkeren was, maar belooft meer informatie te geven van zodra die beschikbaar is.

Alle 300 passagiers hebben het toestel kunnen verlaten.