Vliegtuig maakt noodlanding in Japan door turbulentie: 12 gewonden

Een Amerikaans vliegtuig heeft vroeg vandaag een noodlanding gemaakt op de Narita International Airport in Tokio nadat eerder bij turbulentie twaalf mensen gewond zijn geraakt, zo blijkt uit nieuwsberichten.

Volgens persbureau Kyodo is bij de gewonden een vrouwelijke passagier en een stewardess, die zwaargewond raakte. De vlucht met 240 passagiers en vijftien bemanningsleden was gisteren rond 6.15 uur lokale tijd vertrokken uit Seoel en kreeg last van zware turbulentie rond 7.30 uur, aldus de Japanse autoriteiten. Het vliegtuig werd tijdens de maaltijd zo'n twintig minuten door elkaar geschud, waardoor eten en drinken rondvlogen in de cabine. Sommige passagiers panikeerden.

In Japan zijn honderden binnenlandse vluchten afgelast als gevolg van extreme rukwinden en sneeuwval. De twee belangrijkste luchtvaartmaatschappijen Japan Airlines (JAL) en ANA zouden respectievelijk 100 en 158 vluchten aan de grond houden, en er riskeren nog meer verbindingen geschrapt te worden, zo hebben woordvoerders in Tokio gemeld. Ook kleinere luchtvaartmaatschappijen gingen over tot annuleringen.

Bij het begin van de dag werden in het meest noordelijke deel van Japan nog rukwinden opgetekend tot 150 km/uur.