Vliegtuig dumpt brandstof vlakbij speelplaats in LA, zeventien kinderen lichtgewond

AP
In Los Angeles heeft een vliegtuig in volle vlucht brandstof gedumpt in de buurt van de speelplaats van twee basisscholen. Minstens zeventien kinderen en zes volwassenen kloegen nadien over lichte verwondingen. Dat melden diverse Amerikaanse media via Twitter.

Vlucht 89 van Delta Airlines was op weg van Los Angeles naar Shanghai toen het motorproblemen kreeg. Daarop dumpte het toestel in het kader van de noodprocedure brandstof en keerde het veilig terug naar de luchthaven van Los Angeles, luidde het op sociale media.

De brandstof kwam echter terecht in de buurt van de speelplaats van twee scholen. Verschillende kinderen kloegen over giftige dampen en huidirritatie. Maar liefst zeventig brandweerlieden en hulpverleners kwamen ter plaatse. Alles samen kregen minstens zeventien kinderen en zes volwassenen verzorging toegediend. Niemand werd overgebracht naar het ziekenhuis en er werd ook niet overgegaan tot evacuatie.

De brandweer bevestigde nadien dat het geloosde goedje kerosine was. 

AP



1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jacques-Philippe Leclerc

    Er is een fantastische nieuwe hightech medische uitvinding voor mensen die zijn blootgesteld aan vliegtuigbrandstof, het is soms meer algemeen bekend als even een paar minuten douchen.