Vliegtuig crasht op bouwmarkt in Duitsland: drie doden

Fabian Geier/dpa
In Bruchsal in het zuidwesten van Duitsland is vandaag een klein vliegtuig gecrasht. Het toestel belandde tegen de gevel van een doe-het-zelfwinkel in een commerciële zone. Drie mensen lieten het leven, meldt de lokale politie op basis van de eerste informatie.

De crash deed zich op voor op een tijdstip waarop vele mensen gaan winkelen. Maar volgens ooggetuigen zijn de drie slachtoffers de inzittenden van het toestel. In de winkel zelf vielen volgens de laatste stand van zaken geen gewonden.

De oorzaak van het ongeval is nog niet gekend. Ook de identiteit van de slachtoffers, het type toestel en de vluchtroute zijn nog onduidelijk. Volgens een politiewoordvoerder zijn er aanwijzingen dat het toestel een mislukte landingspoging uitvoerde. De doe-het-zelfwinkel bevindt zich vlakbij het kleine vliegveld van Bruchsal, een stad in de regio rond Karlsruhe in de deelstaat Baden-Württemberg.

Het gebouw werd uit voorzorg volledig ontruimd. Op beelden is te zien hoe het toestel een hek geraakt zou hebben en dan tegen de achterzijde van het gebouw belandde

Fabian Geier/dpa1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • robrecht Peeters

    tegenwoordig blijken ze te vallen als vliegen deze kleine vliegtuigjes, het aantal valt nog moeilijk bij te houden zeker in de Alpen hoogconjunctuur .