Vliegtuig crasht in Zuid-Afrika: 1 dode en 20 gewonden

Er zijn zeker twintig gewonden gevallen bij de crash.
Twitter Er zijn zeker twintig gewonden gevallen bij de crash.
Bij een vliegtuigcrash in de buurt van de Zuid-Afrikaanse stad Pretoria is een dode gevallen. Minstens twintig anderen zijn gewond geraakt. De hulpdiensten zijn ter plaatse om de gewonden te verzorgen. Het toestel, dat een testvlucht uitvoerde, is tijdens het opstijgen neergestort. 

"Uit de eerste meldingen blijkt dat ongeveer twintig mensen verwondingen hebben opgelopen", meldt hulpverleningsdienst ER24. De verwondingen zouden uiteenlopen van licht tot zeer ernstig. Het dodelijke slachtoffer is gevallen in de cockpit. Of het om de piloot of de boordingenieur gaat, is nog niet geweten. Medici van ER24, en meerdere andere diensten, zijn ter plaatse om de patiënten te behandelen. 

Het vliegtuig is volgens Zuid-Afrikaanse media gecrasht vlakbij Wonderboom Airport, in de buurt van Pretoria. Het toestel zou een gebouw hebben geraakt en in brand zijn gevlogen.

Twitter

Het betreft een toestel van Martin's Air Charter (MAC). De Convair 340 was door de Zuid-Afrikaanse eigenaar, Rovos Rail, geschonken aan het Nederlandse luchtvaartthemapark Aviodrome. Na de nodige technische werkzaamheden zou het historische toestel rond 12 juli dwars door Afrika en Europa naar haar nieuwe thuisbasis Aviodrome op Lelystad Airport vliegen.

"Wij zijn ontzettend geschrokken dat de Convair 340, het toestel dat binnenkort naar Aviodrome zou komen, tijdens het opstijgen van een testvlucht in Zuid-Afrika is neergestort", meldt het Aviodrome op Facebook. "Onze prioriteit ligt nu bij het in veiligheid stellen van alle betrokkenen." De oorzaak van de crash moet nog onderzocht worden. 

In het vliegtuig zaten drie Nederlanders, allen medewerkers van luchtvaartmuseum Aviodrome. Ze zijn lichtgewond geraakt. Aviodrome laat weten dat de drie medewerkers voor controle naar het ziekenhuis zijn gebracht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.