Vlammenzee in parkeergarage vernielt 1.400 wagens in Liverpool

Auto's branden uit in een parkeergarage in Liverpool. Alle paarden zijn op tijd in veiligheid gebracht en gered. Niemand raakte gewond.
AP Auto's branden uit in een parkeergarage in Liverpool. Alle paarden zijn op tijd in veiligheid gebracht en gered. Niemand raakte gewond.
Bij een grote brand in een parkeergarage bij de Liverpool Arena zijn gisterenavond zo'n 1.400 auto's uitgebrand. 

De politie van graafschap Merseyside zegt dat alle voertuigen in de Echo Arena, die een capaciteit van 1.600 voertuigen heeft, vernietigd zijn bij de hevige brand. Er waren berichten van verschillende explosies. De BBC citeert de brandweer van Merseyside, die spreekt van 1.400 uitgebrande auto's. Aanvankelijk werd slechts uitgegaan van 150.

"We gaan ervan uit dat er niemand ernstig gewond is geraakt bij het incident", zei de brandweer eerder. "Het eerste onderzoek geeft aan dat een accidentele brand in een voertuig andere auto's in vlam zette. Alle paarden zijn in veiligheid gebracht. 

(lees verder onder de foto)

Auto's branden uit in een parkeergarage in Liverpool. Alle paarden zijn op tijd in veiligheid gebracht en gered. Niemand raakte gewond.
AFP Auto's branden uit in een parkeergarage in Liverpool. Alle paarden zijn op tijd in veiligheid gebracht en gered. Niemand raakte gewond.

Instortingsgevaar

De brandweer werd opgeroepen om 17 uur plaatselijke tijd. Het duurde meer dan 7 uur voor het vuur geblust was. Brandweerofficier Dan Stephens zei aan BBC dat er een risico was dat de parkeergarage van zeven verdiepingen zou instorten. Hij verwacht dat de brandweer er nog enkele dagen aan het werk zal zijn.

Uit voorzorg werden gebouwen in de omgeving ontruimd. De paardenshow, waarvoor zondagavond 4.000 personen werden verwacht, is geannuleerd. 

REUTERS4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tina Colpaert

  Zie daar u geld ooit van na jaren heen en weer vd verzekering!

 • Tim Berquin

  Gelukkig Nieuwjaar, hoeveel auto's in brand in Parijs deze nacht?

 • Ronny Vansteelandt

  De auto en brandverzekering heeft daar weer een reden om de prijs van de polis te verhogen.

 • Edmond Dillien

  Ik weet niet wat dat is daar op dat eiland maar ze hebben er precies toch een probleem met brandveiligheid, of vandalisme op immense schaal.