Vlamingen op Lombok dragen steentje bij: "Al 80.000 euro ingezameld voor voedsel en wederopbouw"

Photo News
Vlamingen die in Indonesië wonen doen wat ze kunnen om de slachtoffers van de aardbevingen in Lombok te helpen. Duikinstructeur Tom Mazur heeft al 80.000 euro ingezameld. Geld dat goed van pas komt om eten en drinken te kopen en waterzuiveringsinstallaties. En wat overblijft kan dienen voor de wederopbouw.

Ook Elfi Devolder, die huurhuisjes uitbaat in het zuiden van Lombok, draagt haar steentje bij. Ze was er getuige van dat de hulpverlening stilaan weer op gang komt, en daar heeft ze zelf ook voor gezorgd. Ze deelde drinkwater, rijst en babyvoeding uit en regelde dat mensen zelf hun water kunnen zuiveren.

Lombok leeft van toeristen, maar die blijven nu weg. Elfi hoopt dat ze snel terugkomen, want dat is de beste hulp die het Indonesische eiland kan krijgen. Toeristen zorgen ervoor dat de plaatselijke bevolking weer geld kan verdienen.

REUTERS5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Samuel Peeters

  Tegelijk weigert hun regering buitenlandse steun... Moeten we ons dan schuldig voelen?

 • Karl Huysmans

  Dominique,100% gelijk.maar ik denk dat de Europese Unie meer heeft gegeven dan 250000 euro,maar ik vrees dat er weer veel aan de handen is blijven kleven en er zo maar 250000 euro aankomt ter plaatse.

 • eric maier

  En wanneer helpen ze mee opruimen ? Geld inzamelen is 1 ding, de zaak weer opruimen en opbouwen is bijna altijd een probleem.. kijk maar naar Haiti.. paar miljard opgehaald en het is nog altijd een grote puinhoop waar iedereen, letterlijk iedereen gewoon staat te niksen en te kijken naar die puinhoop. En dat geld ? amnesty int., Haiti regering, allerlei NGO's die ermee lopen zijn...

 • DOMINIEK COTTENS

  Is dat niet schandalig ? Die man verzamelt al € 80.000 in en de Europese Unie maakt och arme € 250.000 vrij. Ik schaam me !

 • Jan Mulders

  Hopelijk komt dat geld op de juiste plaats terecht. Indonesië is zo corrupt als de pest.