Vlaming manipuleert tweet Trump: "Hij verspreidt nu carnavalsliedje over Russische prostituees"

Photo News
De 21-jarige Inti De Ceukelaire heeft een Twitterbericht van Donald Trump gehackt. Daardoor verspreidt de Amerikaanse president nu een Aalsters liedje over Russische prostituees bij zijn 21 miljoen volgers.

Op 11 april 2012 kondigde - toen nog fulltime zakenman - Donald Trump op zijn Twitteraccount aan dat hij een dag later een toespraak zou geven in het San Jose Convention Center op het allereerste National Achievers Congress (NAC). Daarbij voegde hij een link naar de website van dat congres.

Sinds vannacht ziet die bewuste tweet er echter helemaal anders uit. Er staat immers een verwijzing naar een vrolijk Aalsters carnavalsliedje over Rusland en de lokale prostituees. Niet het werk van de kersverse president zelf, wel van de ethische hacker Inti De Ceukelaire (21) uit Aalst.

"Door die voortdurende discussie over fake nieuws bedacht ik me gisteravond plots dat het toch 'neig' zou zijn om zelf de tweets van Trump te manipuleren", vertelt hij. "Ik ben meteen begonnen met de links uit zijn berichten te verzamelen. Terwijl ik achterover leunde en een koffie dronk, liet ik al die url's automatisch openen. Van zodra ik merkte dat een website niet meer laadde, checkte ik of ik die domeinnaam kon kopen."

En jawel, bij de website van het NAC had De Ceukelaire prijs. "Voor 10 euro kon ik die kopen. Voor dat bedrag kan je niet sukkelen om een boodschap van de machtigste man ter wereld aan te passen." (lacht)

"Dan ga ik bij Mariska voor lange massage"
De man uit Aalst verbond de oorspronkelijke url die Trump de wereld instuurde met een ludiek YouTube-filmpje: een carnavalsliedje over... hoeren in Rusland. "Dan ga ik bij Mariska voor een lange massage. En dan bij Aleksandra, ik parkeer in haar garage", klinkt het. Een boodschap die Trump nu dus via Twitter verspreidt.

De Ceukelaire vreest er niet voor dat de FBI straks aan zijn deur staat. "Ik heb niets strafbaars gedaan. Ik heb gewoon eerlijk een website gekocht en daar mijn eigen ding mee gedaan."

Computerwetenschapper Johan Baert (KU Leuven) beaamt. "Hij doet helemaal niets verkeerd. Hij brak niet in de account in en kocht gewoon een in onbruik geraakte domeinnaam. Het is dus geen hacking, gewoon een goede stunt."

De tweet van Trump, die linkt naar het filmpje, staat maandagmiddag overigens nog steeds online.

Kos