Vlaming (27) op straat geëxecuteerd in Zuid-Afrika

kos
In Kaapstad is een 27-jarige Vlaming met zes precisieschoten afgemaakt voor de ogen van z'n verloofde. "Jürgen werd volgens de politie al maanden bedreigd", zegt familie. "Door wie of waarom is één groot mysterie."

Jürgen Rombouts, die in 1997 samen met z'n ouders van het Limburgse Bilzen verkaste naar Zuid-Afrika, reed op vrijdagochtend 25 april met z'n zwarte BMW 3 van de oprit. "Net toen z'n vriendin het hek wilde gaan sluiten, dook plots een rode pick-up op. Met die auto, een Nissan Sani, werd Jürgens wagen in de rechterflank geramd", vertelt schoonbroer Enrico Jacobs, die ook in Zuid-Afrika woont. "Een man stapte uit de pick-up en vuurde zes keer op Jürgen. Het gebeurde allemaal heel berekend. Dit was geen uit de hand gelopen ruzie, maar een echte executie." De politie van Kaapstad vond de pick-up na de schietpartij 300 meter verderop brandend terug. Voorlopig is nog niemand gearresteerd.

Verloofde Chanelle Victor zag de moord gebeuren. "Ze worstelt énorm met Jürgens dood", aldus haar ouders Adrian en Yvette Pretorius. "In haar hoofd ziet ze alles constant opnieuw gebeuren. Ze denkt voortdurend na over wat ze nog had kunnen doen om hem te helpen. Het gaat helemaal niet goed met haar."

"Wij staan voor een raadsel", zegt Jacobs. "Het enige wat we weten, is dat Jürgen de afgelopen maanden werd bedreigd. Dat hebben we pas achteraf vernomen. Hij had bij het gerecht een soort contactverbod aangevraagd. Die persoon - ik weet niet wie - mocht niet binnen een straal van 100 meter van hem komen. Zijn vriendin had dat bevel op zak zodat ze meteen de politie kon bellen, als ze die persoon zag. Maar zij wist niet dat de bedreigingen zó ernstig waren."

LEES ER MEER OVER IN HET LAATSTE NIEUWS VANDAAG, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE

kos