Vlaamse stuntman komt zwaar ten val op Nederlands festival

Facebook
Stuntman William van den Putte, die gistermiddag zwaar ten val kwam in de stuntarena van het festival Zwarte Cross in het Nederlandse Lichtenvoorde, is buiten levensgevaar. De 33-jarige Belg ligt in het ziekenhuis met hoofdletsel en een gebroken neus.

Dat meldt de festivalorganisatie op de website van de Zwarte Cross, waar het stuntprogramma vandaag gewoon doorgaat. Dat werd gisteren afgelast als gevolg van het ongeval en het was onduidelijk of het vandaag wel door zou gaan.

De organisatie liet dat afhangen van de crossers, maar Nick Franklin, Julien Mannon en Martin Koren hebben besloten vandaag gewoon stunts te gaan uitvoeren in Ground Hero, de stuntarena centraal op het plein.

Van der Putte kwam naast de schans terecht. De stuntrijder werd na het ongeval met een traumahelikopter (foto)  naar het ziekenhuis gebracht.

Met zo'n 220.000 bezoekers is Zwarte Cross, een mix van motorcross, stunts, muziek en theater, uitverkocht. Vandaag is de laatste dag van het festival.

anp

Zwarte Cross

Zwarte Cross, Lichtenvoorde, Netherlands. 116K likes. Zwarte Cross Een feest met muziek, motorcross, stunts, humor, theater en spektakel.

Deze Daltons namen gisteren deel aan de brommerrace op de Zwarte Cross.
anp Deze Daltons namen gisteren deel aan de brommerrace op de Zwarte Cross.
anp