Vlaamse regering maakt 250.000 euro noodhulp vrij voor Sulawesi

REUTERS
Vlaamse minister-president Geert Bourgeois heeft 250.000 euro noodhulp vrijgemaakt voor de inwoners van Sulawesi in Indonesië. Het eiland werd op 28 september getroffen door een zware aardbeving, gevolgd door een tsunami.

"Volgens een officieel rapport van de Verenigde Naties hebben bijna 200.000 mensen op Sulawesi nood aan dringende humanitaire hulp. Met deze bijdrage geven we gehoor aan deze urgente oproep om de slachtoffers van de tragedie bij te staan", zegt Bourgeois, die ook bevoegd voor buitenlands beleid en ontwikkelingssamenwerking.

Het geld zal naar het consortium 12-12 gaan, dat 7 ngo's verenigt die actief zijn op het gebied van humanitaire hulp. Het gaat om Caritas International, het Rode-Kruis Vlaanderen, Handicap International, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit, Plan International België en Unicef België. Ze starten hulpprogramma's op met medische, sanitaire en psychosociale bijstand, drinkbaar water en bescherming van kwetsbare groepen zoals kinderen, klinkt het.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • lucien lemahieu

    die 7 ngo´s zullen er goed bij varen.

  • ronny De decker

    Als er al 10000 eu overschiet mogen ze blij zijn de rest is op voor het bij die sukkelaars geraakt

  • diane colman

    Mr Geens is zeer gul met ons geld... maar gaat het wel allemaal, door al die organisaties met veel personeel, op de goeie plaats terechtkomen???? Heb daar al verhalen over gehoord die niet geruststellend zijn.