Vlaamse fietsster beleeft schrik van haar leven wanneer hert plotseling geschept wordt door auto

Peter Flur
De Vlaamse Sonja Van Holderbeke, die al 18 jaar in de Amerikaanse stad Charlotte woont, beleefde deze week de schrik van haar leven tijdens een fietstochtje met vrienden. Het vijftal is rustig onderweg wanneer uit het niets plots een hert de weg oversteekt en wordt aangereden door een auto die uit de tegenovergestelde richting komt. Het dier wordt weggekatapulteerd richting de fietsers, die in een reflex in elkaar duiken.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De video werd gemaakt door Peter Flur, een van de vrienden van Sonja, die afkomstig is uit Zomergem maar al 18 jaar in de VS woont en er ook dagelijks fietst. Flur heeft zowel een camera vooraan als achteraan op zijn fiets, om bewijsmateriaal beschikbaar te hebben bij een ongeval of een conflict.

Maar die camera kon nu een gebeurtenis vastleggen waar iedereen al wel over heeft verteld, maar nog maar weinig op beeld is vastgelegd. Sonja, Flur en nog drie andere fietsvrienden zijn op het einde van een 70 kilometer lange tocht doorheen Union County wanneer op Forest Lawn Drive plots een hert de weg oversteekt, net voor Sonja (met zwarte broek en rode shirt) en de eerste fietser die fel schrikken. 

Een fractie van een seconde later krijgt een tegenligger, een zwarte Audi, geen enkele kans om te remmen of uit te wijken en rijdt het dier vol aan. Het hert wordt weggeslingerd en Flur en de laatste fietser kunnen het maar nipt ontwijken. 

Het groepje fietsers was op training samen met Melonie Norris, die recht voor de camera fietst. Norris neemt komende zaterdag deel aan de Iron Man in Hawaï. 

Het hert overleefde de aanrijding niet. Sonja en haar groep zagen ook de Audi niet meer terug en vermoeden dat de bestuurder is doorgereden. Pas achteraf, bij het bekijken van de beelden, beseften ze waar ze zelf aan ontsnapt waren. "Ik had geen idee hoe dicht het dier over ons was gevlogen. Dit had nog zo veel erger kunnen aflopen." 

Peter Flur
Peter Flur20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • danny verbeeck

  Hert heeft het leven moeten bekopen vanwege het egoisme van de homosapiens . Beton verdrijft de natuur . Respect ,a u b . Arm hert ,,

 • Jil Heirman

  Ocharme dat dier.. Als er naast de weg zo’n dik bebost gebied is, zou er eigenlijk toch een afsluiting direct naast de rand mogen zijn. En werk dan met bruggen waar de dieren over kunnen om vd ene naar de andere kant te gaan. Bescherm ze toch wat meer zeg, zij hebben niet gekozen voor de introductie van zulke moordmachines (auto’s) in hun omgeving.

 • Ben Robert

  Och arme de bestuurder van diene Audi zeker, die klap moet serieus wat schade achter gelaten hebben.

 • Frank Deridder

  Gelukkig zijn er toch veel mensen hieronder echt aangegrepen door deze expliciete harde beelden van een prachtig en onschuldig dier dat een pijnlijke en zinloze dood sterft. op een aantal speciesisten na natuurlijk die toch moeten melden dat het pas echt erg was geweest als het om menselijke slachtoffers ging. Denk eens na misschien was het de moeder van enkele kalfjes

 • MYRTHE PASS

  Ik denk dat er hier iemand anders de schrik van zijn leven mee maakte, namelijk het hert... met de dood tot gevolg. Was het hert op het groepje van vijf fietsers gevallen, had dit de val van het hert kunnen breken. Maar die Audi pleegde vluchtmisdrijf en reed misschien te snel. Het diertje had al een halve baan over gestoken. Dit kan een auto op de tegenovergestelde baan zien en doen remmen. Wie weet werd het hert opgeschrikt door die fietsers, die misschien gilden van het verschieten?