Vlaams model dat van balkon viel in Maleisië stuurde mysterieus sms’je dat mogelijk nieuw licht op de zaak werpt

“Wat is daar gebeurd?”

.
Google Streetview/Facebook .
Het 19-jarige Vlaams-Nederlandse model Ivana Esther Robert Smit stierf vorige week donderdag na een val van de twintigste verdieping van een flat in Kuala Lumpur. Nu de Maleisische politie de zaak heeft heropend komen meer details vrij over de noodlottige avond. Camerabeelden, getuigenissen van de buren en een mysterieus sms’je werpen nu nieuw licht op de zaak.

Ivana bracht haar laatste uren door in de flat van de Amerikaanse zakenman en miljonair Alexander Amado Johnson en zijn Kazachse vrouw. Het koppel stond volgens de familie van Ivana bekend als 'swingers' en ze hadden vaker seks hadden met jonge vrouwen. Uit onderzoek blijkt dat ze rond 10 uur van het balkon moet zijn gevallen. Maar pas om 15 uur werd haar naakte lichaam ontdekt op een balkon veertien verdiepingen lager.

Ivana Esther Robert Smit
Facebook Ivana Esther Robert Smit

Ivana's ouders en broer vlogen meteen over naar Kuala Lumpur, maar zij zijn de stad intussen ontvlucht. Dat schrijft AD.nl. Vader Marcel Smit wil niet zeggen waarom zijn familie zonder het lichaam van Ivana hals over kop Maleisië verlaat. De familie Smit uitte forse kritiek op het 'flutonderzoek' en de Maleisische autoriteiten. Mogelijk ligt die kritiek aan de basis van hun vertrek.

Het gezin kan niet geloven dat Ivana gewoon gevallen is. De balustrade van het balkon was immers 1,20 meter hoog. Bovendien had Ivana volgens haar vader blauwe plekken in de nek, die zouden duiden op wurgsporen. Maar het zijn vooral camerabeelden en een mysterieus laatste sms’je die nu veel vragen doen rijzen.

Lees verder onder de foto.

Het appartementsblok in Kuala Lumpur waarvan Ivana donderdagnacht viel.
Google Streetview Het appartementsblok in Kuala Lumpur waarvan Ivana donderdagnacht viel.

"Ik bel je later"

“Ik hou van je schat. Ik zit bij een vriendin thuis nu. Ik bel je later…” zo luidde het berichtje dat Ivana enkele uren voor haar dood stuurde naar haar vriend Lukas Kramer. Samen met het bericht stuurde ze ook een selfie. Ivana’s vader stelt zich vragen bij het laatste berichtje van zijn dochter: “Als ze hem later zou terugbellen, wat is er dan in tussentijd gebeurd?” vertelt de vader aan de Malay Mail.

Camerabeelden

Uit het onderzoek blijkt dat Ivana op de fatale nacht tot in de vroege uurtjes had gefeest. Omstreeks 7.00u trok ze samen met de Amerikaanse miljonair en zijn Kazakse vrouw naar de flat van het koppel. Maar op camerabeelden is te zien hoe Kazakse vrouw het appartement om 8.00u weer verliet om pas twee uur later terug te keren, rond het tijdstip van Ivana’s overlijden.

Twee uur alleen met miljonair

Ivana bracht dus twee uur alleen door met de miljonair. “Wat is er gebeurd toen ze alleen was met hem”, vraagt de vader van Ivana zich af. Ook het feit dat de vrouw van de miljonair zich geen vragen stelde bij Ivana’s afwezigheid, doet vragen rijzen. Haar spullen lagen namelijk nog in het appartement. Bovendien beweren buren dat ze een ruzie hebben gehoord op de twintigste verdieping.

“Ivana is gestorven rond 10.00u, maar ze werd pas gevonden om 15.00u. Wat is er in die periode gebeurd? Er zijn te veel tegenstrijdigheden.”
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean-Pierre Meijers

  Ik vindt het heel erg wat er gebeurt is,moet uw dochter maar zijn.Of ik ben ouderwets maar ik laat een kind ik noem dat nog een kind niet alleen vertrekken naar Maleisië

 • chris Scheveneels

  ik lees hier veel veel onzin ik woon in Azie als je hier iets aan de hand hebt ben je als buitenlander gezien de overheid politie is een ..Big joke,, die doen voor jou niks helemaal niks Alleen geld teld hier,ik zlf ga volgende maant terug naar Europa naar de beschaafde wereld,ik begrijp niet wat mensen hier komen doen op verlof er zijn meer mooie landen dan in Azie nee voor mij nooit meer Azie

 • Allan Siv

  Conclusie: Er moeten meer wolkenkrabbers en torens in Vlaanderen. Safety First.

 • Marcus Camps

  Ze komen er nog wel achter. Maar ik vermoed niet dat het onderzoek daar een oplossing gaat bieden. Kan de VS het onderzoek overdoen na een klacht ? De VS levert geen onderdanen uit aan het buitenland, dus hier in België is het blijkbaar geen optie.

 • Charel de Klucht

  Je oogst wat je zaait kindeke, misschien beter nog even aan de papfles gebleven.