Vindingrijke leerkracht uit Ghana geeft informatica zonder computers

Kwadwo geeft ICT
Facebook Kwadwo geeft ICT
De Ghanese leerkracht Owura Kwadwo moet inventief te werk gaan om zijn leerlingen bij te brengen hoe ze met Word moeten werken, aangezien ze op zijn school in ruraal gebied in Ghana geen computers hebben. Dan maar roeien met de riemen die hij heeft, dacht Kwadwo. 

"Elke leerkracht probeert op de een of andere manier zijn vak over te brengen. Dit is mijn manier", zegt Kwadwo aan Bored Panda.  Zonder computers is het niet evident om het vak ICT te geven. Toch wil hij ervoor zorgen dat zijn leerlingen zich minstens kunnen voorstellen hoe het zou zijn met het tekstverwerkingsprogramma te werken. 

Zijn talenten als voormalig student visuele kunst komen hier goed van pas. Zo precies mogelijk probeert hij screenshots van het programma op het bord te tekenen en uit te leggen. Hij plaatste zijn bordschema's op Facebook en daar bleven ze niet onopgemerkt. Ondertussen kreeg hij al heel wat donaties om laptops en projectors aan te kopen voor de school waar hij lesgeeft. 

ICT zonder computers
Facebook ICT zonder computers5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Devletere

  Dat noemen ze een gemotiveerde leerkracht! Prachtig!

 • Gerard Braeckmans

  Hier heeft iedereen zijn laptop, i-pad, i-pod, smartphone en ze klagen dat ze niet genoeg informatie krijgen. Jaja, zo zijn we hier in deze verwende nest.

 • KOEN THEYS

  Wat moet die overheid nu met rode kaken rondlopen. .

 • Dirk Sonck

  Ongelofelijk. En hier belanden oudere maar nog goede computers op het containerpark.

 • Lies Mies

  Geweldig! Chapeau!