Villa voor een prikje blijkt strookje grond te zijn: “Bedrog van overheid”

Het gaat om het grasperkje tussen de twee garages in.
rv Het gaat om het grasperkje tussen de twee garages in.
Kerville Holness uit Florida is niet te spreken over een veiling van de overheid. Er stond onroerend goed te koop, aangeslagen wegens onbetaalde belastingen. Holness bood online op de villa. Of dat dácht hij toch. Het bleek helaas om een onbeduidend lapje grond te gaan.

Holness bood ruim 8.100 euro voor een villa ter waarde van 158.000 euro, gelegen in Taramac op een half uurtje rijden van Fort Lauderdale. Een koopje dus, zelfs té mooi om waar te zijn. En dat bléék ook. Holness had helemaal geen huis gekocht, maar een reepje grond tussen twee villa’s in. Een grasperkje niet breder dan 30 centimeter.

“Als ik op wraak uit ben, dan kan ik dwars door de muur tussen de twee garages en twee huizen heen snijden”, zegt een teleurgestelde Holness. “Maar wat brengt mij dat op?” Hij wil de verkoop liefst gewoon weer ongedaan maken.

De naïeve Amerikaan had zich laten misleiden door de bijgevoegde foto, waarop het stukje grond prijkte maar ook de twee woningen. Zelf spreekt hij van “bedrog” door de overheid. Die beweert dat ze in dit geval de aankoop niet kan annuleren. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joris Thijs

  Bij de verkoop stond 100 vierkante voet, dus 30 vierkante meter. Dan weet je toch dat het zeker niet een van die huizen was. Gokje, zal gedacht hebben dat men een fout gemaakt had (komma verkeerd gezet) en hoopte veel winst te kunnen maken.

 • henk casaert

  En voor die prijs mag hij nog het gras afrijden ook

 • Stefanie van Dijk

  Als je ook enkel op de foto af gaat, lijkt me stug dat de omschrijving en m2 de indruk zouden wekken dat het om de villa zou gaan, wat zal het zijn 3m2, 4 misschien

 • Peter Janssens

  Als ge 8100 betaald voor een villa van 158000 en ge krijgt niet waar ge op gehoopt had. Wie is er dan de idioot? Al zeker niet de verkoper. Daarbij, als de overheid beslag legt dan verkopen ze aan de minimumprijs, trekken er de schulden vanaf en maken het verschil over aan de oorspronkelijke eigenaar.