Vijftiger valt politieagent aan met machete in Londen

Een vijftiger heeft een politieagent in Londen meerdere malen gestoken met een machete.
AP Een vijftiger heeft een politieagent in Londen meerdere malen gestoken met een machete.
In Londen heeft een vijftiger een politieagent meerdere malen gestoken met een machete, nadat hij eerst had geweigerd te stoppen voor een politiecontrole. De politieman is "kritiek, maar stabiel", meldt Scotland Yard vandaag.

De politieagent en zijn collega gaven gisterenavond iets voor middernacht vanuit hun politiewagen aan dat de man in zijn bestelwagen moest stoppen. Hij deed dat niet, waarop de politie hem kort achtervolgde met zwaailichten.

De man stopte, en toen de agenten uit de auto stapten om met de man te spreken viel hij één agent aan met een machete. De agent werd meerdere keren gestoken, maar kon de verdachte toch met zijn taser bedwingen. De man werd meteen gearresteerd op verdenking van het veroorzaken van een zwaar lichamelijk letsel, en naar het politiekantoor gebracht voor verhoor.

De gewonde agent, een dertiger, werd naar het ziekenhuis gebracht en verkeert in een kritieke maar stabiele toestand. Scotland Yard gaat niet uit van terroristische motieven.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lucien Switten

    Geen terrorisme? Welk soort rijdt er rond met een manchete in zijn auto??

  • steven de wachter

    Hier gaan we weer, zeker geen terroristische daad...wat dan wel ?!? Een politieagent met een machete aanvallen en verwonden met het oog om hem te doden is WEL een terroristische daad, wat anders, een ongelukske...